
2015 Jüri Üyeleri

Prof. Dr. Güzin Konuk
MSGSÜ Kentsel Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı [Jüri Eşbaşkanı]

Prof. Dr. Güzin Konuk
MSGSÜ Kentsel Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı [Jüri Eşbaşkanı]
MSGSU Kentsel Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Güzin KONUK aynı zamanda MSGSU Kentsel Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanıdır. Uzmanlık alanı olan Kentsel Tasarım , Kentsel Projeler, Kentsel Peyzaj, Kentsel tasarım Rehberleri ve Teknikleri ile İlgili dersler vermekte, Mimarlık/Kentsel Tasarım Atölyelerinde Proje yürütücülüğü yapmaktadır. Prof. Dr. Güzin KONUK’un Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanlık görevi Mayıs 2015 tarihine kadar sürmüştür.
Mimarlık lisans eğitimini İstanbul ‘da ,Kentsel Tasarım Lisansüstü Eğitimini de İngiltere'de tamamladıktan sonra, akademik gelişimini hep üniversitesinde yapmış, Kentsel Tasarım alanında çok sayıda konferans, kitap, yayın yapmış, makale, bildiri sunmuş, proje ve araştırmalar ortaya koymuş, yarışmalarda ödüller almıştır.
Uluslar arası alanda da toplantı, inceleme, ortak çalışmalara katılmış, konferans vermiş ve akademik protokoller imzalamıştır. Özellikle son beş yıldır Avrupa Birliği Yoğun Program Projeleri Koordinatörlüğü (IP) ödülü kazanmış ve üstlendiği bu projeler ile, Uluslararası deneyim paylaşımı adına çok sayıda yabancı Üniversite ile akademik işbirlikleri geliştirmiştir.
Ulusal ve uluslar arası alanda yaptığı çalışmalarda son beş yılda da, Yeşil çağ / Greenage kapsamında Sürdürülebilir gelişme, Kent ve enerji etkin yapılar ile ekoloji ve tasarım konuları öncelik kazanmıştır.
Evli ve bir kız annesidir, idari görevlerini ve akademik çalışmalarını ise yaratıcı ve yenilikçi bir biçimde canlılıkla sürdürmektedir.

Avi Alkaş
JLL Ülke Başkanı

Avi Alkaş
JLL Ülke Başkanı
Güncel Sorumluluklar
Ağustos 2008 tarihinde Alkaş AVM Yönetim Şirketi ve JLL şirketi birleşmiştir. Bu birleşmeden sonra Avi Alkaş JLL Türkiye Ülke Başkanı olarak görevine devam etmektedir.
Deneyimler
Alışveriş merkezi konsept geliştirme, kiralama ve yönetim alanlarında 20 yılı aşan deneyime sahip olan Avi Alkaş, profesyonel olarak Akmerkez, Carousel, İzmit Outlet Center için hizmet verdikten sonra 1997 yılında kendi firması Alkaş'ı kurdu. Avi Alkaş; Maxi, Karada Marina, Olivium, Tepe Nautilus, Armada, KayseriPark, KoruPark, İstinyePark, Vadi İstanbul, Rönesans Grubu’nun Türkiye genelindeki projeleri, Emaar Square ve Zorlu Center gibi Türkiye’nin önde gelen projelerinde önemli görevler üstlenmiştir.
Eğitim ve Sertifikalar
Halen Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Kurucu Üyesi, Başkan Yardımcısı olan ve Hizmet ve Danışmanlık Grup Başkanı olan Avi Alkaş, aynı zamanda Uluslararası Alışveriş Merkezleri Derneği (ICSC) Avrupa Danışmanlık Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi olarak da hizmet vermekte ve ICSC Avrupa Ödül Jürisi'nde de görev almaktadır. Alkaş, ICSC J. Riordan Profesyonel Gelişim Okulu’nun da fakülte üyesidir.
Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde master'ını tamamlayan Avi Alkaş MRICS, CRX , CSM, CMD ve CLS unvanlarını taşımaktadır.

Avni Çelik
GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı

Avni Çelik
GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı
1950 yılında Çorum’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini takiben Ankara Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık fakültesinden inşaat mühendisi olarak mezun oldu.
Üniversiteyi takiben 1974 yılında Sinpaş Yapı Endüstrisi ve Ticaret A.Ş.’yi kurdu. 42 yıldır 34 şirketi barındıran Sinpaş Holding’in başkanıdır.
Yapı ve Gayrimenkul geliştirme sektörünün yanında sinai teşebbüslere ağırlık verdi. Seranit Granit Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. – Eskişehir ve Bilecik fabrikalarını kurdu. Maden sektörüne yatırım yaparak Niğde’de saf kalsiyum karbonat üretmek üzere Mikron’s Mikronize Mineral fabrikalarını kurdu.
Lojistik ve depolama, rüzgâr enerjisi ve yerli kömüre dayalı enerji santralleri, Krom, Barit ve talk maden yatırımları sürdürülmektedir. Sinpaş Holding ve iştirakleri dünyanın 36 ülkesi ile ihracat faaliyetleri sürdürmektedir.
Kurucusu olduğu Boğaziçi Vakfı ve Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı ile Sinpaş Holding her yıl 3000’e yakın yetenekli öğrenciye burslarla eğitim desteği vermektedir. Deneyimlerini bir Üniversitede Mimarlık Fakültesi öğrencilerine Lisans – Yüksek Lisans seviyesinde dersler vererek yeni nesillere aktarmaktadır.
Avni Çelik birçok Mesleki Dernek ve Vakıf Başkanlığı, Gyoder Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı yanında İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesidir.
Avni Çelik’in kısa özgeçmişi eğitim ve sosyal sorumluluk alanındaki örgütlü gayretleri dışında 42 yıllık çalışma hayatını adadığı Sinpaş Grubu’dur.

Aziz Torun
GYODER Başkanı

Aziz Torun
GYODER Başkanı
Aziz Torun, 1950 yılında Erzincan’ın Kemah İlçesi’nde doğmuştur. 1975 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olan Torun, 1976 - 1982 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda İş Müfettişliği yapmıştır. 1982 yılında iş müfettişliği görevinden ayrılan Aziz Torun özel sektörde iş hayatına devam etme kararı almıştır.
Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Torunlar Gıda A.Ş’nin de kurucu ortağı olan Torun, aynı zamanda kurucusu ve ortağı olduğu birçok şirkette üst düzey yöneticilik yaparak iş hayatına devam etmektedir.
Aziz Torun, kurucusu olduğu Torunlar GYO’nun aktif olarak faaliyet gösterdiği gayrimenkul ve perakende sektörünün gelişimine katkı sağlamak üzere sektör derneklerinde de görev almaktadır. Torun, son olarak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) 2013 yılının Ocak ayında gerçekleşen 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda 2013 – 2014 dönemi GYODER Yönetim Kurulu Başkanı seçilmiştir. Ayrıca Alışveriş Merkezleri ve Perakendecileri Derneği’nde (AMPD) uzun yıllar Yönetim Kurulu Üyeliği ve AVM’lerden Sorumlu Grup Başkanlığı görevlerini yürüten Aziz Torun aynı zamanda TÜSİAD ve Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Danışma Kurulu üyesidir.
Aziz Torun evli ve 2 çocuk sahibidir.

Dr. M. Emre Çamlıbel
Boğaziçi Üniversitesi

Dr. M. Emre Çamlıbel
Boğaziçi Üniversitesi
M. Emre Çamlıbel gayrimenkul sektörü başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında proje yönetimi ve iş geliştirme alanlarında 20 yılı aşkın tecrübe sahibidir. Halihazırda Soyak Holding’de CEO görevini yürütmektedir. İlaveten uluslarası şirketlerde bağımsız yönetim kurulu üyelikleri mevcuttur.
Sektörde pek çok ilklere imza atan Dr. M. Emre Çamlıbel liderliğinde; Soyak Yapı sektörde Müşteri İlişkileri ve Çağrı Merkezi uygulamalarını hayata geçiren ilk firma olmuştur, online satış platformu oluşturulmuş, profesyonel satış ofisi uygulamaları hayata geçirilmiş, ilk Hasılat Paylaşımı Modeli uygulanmış, bitmemiş konuta kredi verilmesi (mortgage) sağlanmıştır.
Soyak Yapı’nın 2007 yılında KalDer (Avrupa Kalite Yönetim Vakfı-EFQM üyesi) tarafından verilen “Ulusal Kalite Ödülü”nü almaya hak kazanan ilk ve tek gayrimenkul firması olmasını takiben; 2010 yılında Soyak Yapı Massachusetts Institute of Technology (MIT)’nin Türkiye’deki ilk ve tek partneri olmuştur. 2011 yılında Soyak Holding Binası Türkiye’deki ilk LEED sertifikasını (mevcut binalar kategorisi) alan mevcut bina olmuştur. 2012 yılında şirket Türkiye’deki ilk yeşil konut kredisini hayata geçirmiştir.
M. Emre Çamlıbel Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) yönetim kurulu üyesi, Türkiye Kalite Derneği üyesi, ULI (Urban Land Institute) Türkiye’de ise yürütme komitesi üyesidir.
M. Emre Çamlıbel lisans eğitimini İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümde, yüksek lisans eğitimini ise Massachusetts Institute of Technology (MIT)’de İnşaat İşletmesi ve Proje Yönetimi üzerine tamamlamıştır. Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde enerji verimliliği ve tasarrufu, enerji sistemleri, sürdürülebilirlik, karbon ticareti, finansmanı ve uygulamaları konularında doktorası bulunmaktadır ve aynı üniversitede yarı zamanlı öğretim görevlisidir.

Ersun Bayraktaroğlu
GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Ersun Bayraktaroğlu
GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Bölümü’nden mezun olan Ersun, ABD’de Western Michigan Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.
Yaklaşık 10 yıl boyunca Maliye Bakanlığı’nda Gelirler Kontrolörü olarak çalışan Ersun hem özel şirketlerde hem de kamu kuruluşlarında vergi denetimleri ve incelemeleri yürütmüştür. Ardından altı yıl süresince Ankara merkezli bir holding grubunda (Nurol Grup) sırasıyla Denetçi, Finans Müdürü ve Mali İşler ve Denetim Bölümü Başkanı olarak görev yaptıktan sonra 2002 yılında Kıdemli Müdür olarak PwC’ye katılmış ve Temmuz 2007’de ise şirket ortaklığına kabul edilmiştir.
Bayraktaroğlu gerek kamu kuruluşları gerekse özel şirketler nezdinde iç denetim, finansal danışmanlık, finansal yönetim ve finansal ve idari denetim alanlarında geniş deneyime sahiptir. Kendisi şirketimizin Bankacılık ve Sermaye Piyasaları ile Gayrimenkul uzmanlık ekiplerinde yer almaktadır. Halen yerli ve yabancı pek çok gayrimenkul yatırım fonuna, gayrimenkul yatırım ortaklığına ve gayrimenkul şirketine vergi danışmanlığı hizmeti vermektedir.
İş dünyası gazetelerinde ve gayrimenkul yayınlarında sürekli olarak makaleler, görüşler yayımlamakta olan Ersun, bir çok yerel ve uluslararası panel, toplantı ve konferansa konuşmacı olarak katılmakta ayrıca vergi konularındaki kurum seminerlerimizde de eğitmen olarak görev almaktadır.
Bayraktaroğlu, GYODER , ULI ve GISP gibi sivil toplum kuruluşlarında Yönetim Kurulu/İcra Kurulu üyesi olarak sektöre katkı sağlamaktadır.
Bayraktaroğlu halihazırda PwC Gayrimenkul Sektörü Ülke Lideri olarak çalışmaktadır. YMM unvanını haiz olan Ersun iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

A. Faruk Göksu
Kentsel Strateji Kurucu Ortağı

A. Faruk Göksu
Kentsel Strateji Kurucu Ortağı
Kentlerin geleceği için stratejiler, yenilikçi model ve öneriler geliştirmektedir. Başta, ‘Batıkent Projesi’, Zafertepe Gecekondu Projesi ve ‘Portakal Çiçeği Vadisi’ Projesi olmak üzere kamu, özel sektör ve yerel örgütleri bir araya getiren pek çok katılımcı projelerde yöneticilik yapmıştır.
Bir dönem Doğuş grubunda Doğuşkent şirketinin yöneticiliğini yapan Göksu kamu, özel ve sivil sektörlerinde deneyimleri bulunmaktadır.
Vizyon, tasarım ve sosyal etki kavramlarının önemini dikkate alarak işbirliği platformları ve atölyeler kurmuştur. Gençleri gönüllülük ilkesi ile bir araya getirmekte, program ve projeler geliştirmekte ve gençlere istihdam ortamları sağlamaktadır.
Aşağıdaki platformların her birinin kurucusu ve gönüllü yöneticisidir.
DESTEK Platformu; 3ada1ada, Mahalle ve KENTteKENT programları ile dönüşüm modellerini gönüllü tasarımcılarla geliştirmekte. Yerel girişimlere DESTEK vermektedir.
Stüdyo 33; Eğitim programları ile farklı düşünen insanlar yetiştirmekte ve onlara istihdam sağlamaktadır.
TAK Kadıköy; Kadıköy Belediyesi, Çekül Vakfı ve Kentsel strateji işbirliği ile kurulan TAK; Tasarım Araştırma Katılım yoluyla sorunların çözümünde gönüllü tasarımcılar ve yaşayanlar arasında işbirliği ortamları yaratmaktadır.
TAK Kartal; Kartal Belediyesi ve DESTEK Platformu işbirliği ile kurulan TAK Kartal; GEZİciTAK otobüsü ile tasarımcılar mahalleleri dolaşarak, Mahallelerde sorunlar ve çözümler TAK kondu’larda tartışılmaktadır.
Kentsel Vizyon Platformu; NEF ve Kentsel Strateji işbirliği ile kurulan platform, kentlerin geleceği için yeni kent modelleri geliştirmektedir.
İmar Hakları Transferi Kentsel Vizyon, Uzlaşma Yönetimi, Stratejik Tasarım, Kentsel Dönüşüm, Mahalle Örgütlenmeleri, gibi konularda ulusal ve uluslar arası pek çok yayımı bulunmaktadır.
Aynı zamanda, Mimar Sinan Üniversitesinde yarı zamanlı dersler veren Göksu, Kentsel Strateji şirketinin kurucu ortağıdır.

Füsun Yılmaz Phillipson
GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Füsun Yılmaz Phillipson
GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Füsun Yılmaz-Phillipson trained as an architect and town planner in Istanbul and followed this up by studying Sales and Marketing in London. She built on this academic foundation by working for over 25 years in the real estate sector in Turkey and the region, starting her career with such major real estate developers as Koç Holding, Koray Group (Deputy General Manager for Marketing) and Kemer Yapı, where she was Vice President of Sales and Marketing for Kemer Country and also GM of the Kemer Golf and Country Club.
She founded FYP Project Development, Marketing and Sales in 2005, and since then has provided both consultancy and implementation services to many of the most prominent companies in Turkey, focusing on project concept, best use and development as well as marketing and sales and brand relations. Areas of specialisation include residential, retail and commercial, and FYP also has a sister company, Mee! Entertainment, which has extensive experience in other sectors such as leisure, hospitality and culture.
FYP clients include Doğan Holding, Koç Holding, Yenigün İnşaat, the Torunlar Group, Tekfen, the House Group and Iş-GYO; among its recent projects are Trump Towers, the Torun Center, and the House Hotel and Residence Bomonti.
FYP is currently working at board level on major projects with clients from Turkey, Ireland, Russia and the Caucasus and also has forged close international ties with leading architects, interior designers, landscape architects and leisure consultants worldwide, such as Chapman Taylor, Lunson Mitchenall, Conran + Partners, and D & D London
Füsun Yılmaz-Phillipson is a board member and Executive Council Vice Chairman of GYODer, the Turkish Developers’ Association.

Haluk Sur
GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Haluk Sur
GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Türk gayrimenkul sektörünün yeniden yapılandırılması, yerel ve küresel yatırımcılarla işbirliğine gidilerek projeler geliştirilmesi konusunda 25 yılı aşkın süredir hizmet veren Haluk Sur, sektöre uluslararası yatırım standartlarının kazandırılmasında da etkin rol almaktadır.
1956 Bandırma doğumlu olan Haluk Sur, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden lisans, Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans derecesine sahiptir.
1981 yılında NATO bursuyla University of Washington'da Çevre Mühendisliği alanında çalışmalarını sürdüren Sur, Türkiye'nin ilk gayrimenkul yatırım ortaklıklarından biri olan İhlas GYO'nun kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak çalıştı.
Sur, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği, GYODER’de 2004 yılında Başkan Yardımcılığı ve 2005-2007 yıllarında Başkanlık görevini yürütmüştür.
Haluk Sur’un mevcut diğer görevleri arasında RE-PIE Portföy Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı, REDİ Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gayrimenkul Yatırım Ortakları Derneği (GYODER) İcra Kurulu Üyeliği, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyeliği, Bimeks Kurucu Ortak ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, Gulf Property Marketing GPM Yönetim Kurulu Başkanlığı, Forum İstanbul İcra Kurulu Üyeliği bulunmaktadır.

Hulusi Belgü
Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı

Hulusi Belgü
Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı
Hulusi Belgü completed his undergraduate studies in Business Administration at Istanbul University in 1988 before enrolling in the MBA program at State University of San Diego in the US. Having received his MBA in marketing and international business by 1990, Belgü had long started his professional career while attending college, in the national and international transportation sector.
He served at senior management capacity at various companies such as Çukurova Nakliyat, Ekpar Uluslararası İnşaat ve Taahhüt A.Ş., Ektrans Uluslararası Nakliyat ve Ticaret A.Ş, Ekinciler Dis Ticaret during this time. Belgü then moved over to the travel sector with Etur Turizm, before serving in the metal trading business with Uluslararası Demir Ticaret A.Ş. Achieving notable success both in the national as well as the international business world, Belgü furthered his accomplishments he made in the real estate sector with Safir Gayrimenkul later at Multi Türkiye.
Hulusi Belgü has since 2010 held the Board Member position at Multi Turkiye, which affiliates of Real Estate Funds managed by Blackstone Group.
He is the chairman of the AYD (Council of Shopping Centers –Turkey) which represents Shopping Centre Sector, since February 2013. He is married with three children.

Prof. Hüseyin Kaptan
Atelye70 Şehir Planlama Başkanı

Prof. Hüseyin Kaptan
Atelye70 Şehir Planlama Başkanı
Türkiye’de kentsel planlama deneyimlerinin oluşmasına, çoğalmasına ve akademik ortama aktarılarak plancı formasyonunun güçlenmesine 50 yılı aşkın deneyimi ile katkı koyan Prof. Hüseyin KAPTAN, İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi (İMP)’ nin (2004-2008) kurucusu ve yürütücüsü olarak hizmet vermiştir.Prof. Hüseyin KAPTAN, bugün erişmiş olduğu bu birikimi dört aşamada gerçekleşmiş olup, bunlar;
Türkiye’ yi kapsayan değişik coğrafyalarda, değişik ekonomik- kültürel yapılarda, kırsal planlama- kırsal alan merkezleri- orta büyüklükte kentlerin planlanması,
Uluslararası ölçekte yerel yönetimler ve planlama deneyiminin ulusal planlama sistemine adaptasyonu- demokratik- katılımcı planlama süreci,
Özellikle İstanbul Metropoliten alanı içinde kentsel alt bölgelerin planlaması, imar islah planları- kent merkezleri- tarihi çevre- toplu konut alanları- rekreasyon alanları kapsamında kentsel tasarım projeleri,
Makro ölçekte planlama, İstanbul Metropoliten Alanı ve Marmara Bölgesi bütününde planlama stratejilerinin geliştirilmesi,olarak sıralamak mümkündür.
Bu aşamalar; Türkiye’ deki yerleşme sistemlerinin oluştuğu ve ulusal ölçekte kentleşme sürecinin başladığı dönemin ilk deneyimlerinin kazanıldığı, ilk kurumsal yapılanmaların oluştuğu ve sonuçlarının yaşanarak değerlendirildiği tüm süreci kapsamaktadır. Bu bağlamda Prof. Hüseyin KAPTAN, Türkiye’de planlama disiplinin gelişmesi ile kurumsal yapısının oluşması serüveninin başarılı ve başarısız her döneminin canlı tanığı olma özelliğine sahiptir.
Prof. Hüseyin KAPTAN, deneyimlerini planlama alanının uygulamalarına ve akademik ortamına aktarabilen bir plancı olma kimliğine, İMP’ nin kurulması sonrası kentsel planlamanın toplumsallaştırılması ve toplumun planlama hizmetinden en iyi şekilde yararlanması adına uğraş veren bir plancı özelliği de katmıştır. Katılımcı demokrasi kültürünün semt ölçeğinden başlayarak metropolün tüm yapısı içinde gelişmesinin, yapılan planlardan sonuç alınması için kaçınılmaz olduğuna inanmaktadır.

Leyla Alaton
Alarko Holding Yöentim Kurulu üyesi

Leyla Alaton
Alarko Holding Yöentim Kurulu üyesi
İstanbul doğumlu.
Notre Dame de Sion mezunu.
Üniversiteyi A.B.D.’ nin New Jersey eyaletinde Fairleigh Dickinson Üniversitesinde, İş İdaresi ve Yöneticilik üzerine okudu.
Masterını New York Üniversitesinde, Sosyal Bilimler dalında tamamladı.
1986’da Alarko’da Pazarlama alanında çalışmaya başladı.
1993 yılında, kendi şirketi olan Megatrend Halkla İlişkiler Danışmanlık şirketini kurdu. Aérospatiale Alcatel gibi Dünya Devlerine danışmanlık yaptı.
1992 yılında, Milli Prodüktivite Merkezi tarafından ‘Yılın İş Kadını’ seçildi.
1993 yılında, Davos Dünya Ekonomik Forumu bünyesinde ilk defa seçilen ‘Geleceğin Liderleri’ ndendi.
Alarko Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Alvimedica, Tıbbi Ürünler San. ve Dış Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı görevlerini yürütmekte olan Leyla Alaton Türk-Fransız ilişkilerine katkılarından dolayı Fransa’nın en büyük devlet nişanı olan Légion d’Honneur ile ödüllendirilmiştir.
Aktif Olduğu Sivil Toplum Girişimleri:
Cartier Dünya Kadın Girişimcilik Ödülü Jüri Üyesi, Womens Forum,
New Museum, New York Leadership Council Üyesi,
GYİAD (Genç Yönetici ve İşadamları Derneği) Kurucu Üyesi,
KAGİDER (Kadın Girişimciler Derneği) Kurucu Üyesi,
GIF (Global İlişkiler Forumu) Üyesi,
Darüşşafaka Eğitim Kurumları Danışma Kurulu Üyesi,
Contemporary Art İstanbul Danışma Kurulu Üyesi,
Make A Wish (Bir Dilek Tut) Derneği Danışma Kurulu Başkanı,
WPO ( World Presidents’ Organization) Üyesi,
Kadın Hakları, Kadının güçlenmesi, Girişimcilik vs. gibi konularda TV.’de, üniversitelerde çeşitli dernek ve vakıflarda aktif ve popüler bir konuşmacıdır.
İki erkek çocuk annesidir.

Melda Narmanlı Çimen
Maison Française ve Elle Decoration Dergileri Yayın Direktörü

Melda Narmanlı Çimen
Maison Française ve Elle Decoration Dergileri Yayın Direktörü
1968 İstanbul doğumlu Melda Narmanlı Çimen, Alman Lisesi’nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Edebiyatı bölümünü birincilikle bitirmiş; ardından aynı üniversitedeki İşletme master programından da birincilikle mezun olmuştur.
İki sene çevirmenlik yaptıktan sonra 1995 yılında Boyut Yayın Grubu’na girerek Arredamento Mimarlık dergisinde muhabir olarak çalışmaya başlamıştır. O günden beri 365 gün-24 saat dergici ruhuyla yaşadığını söylemektedir. 1997 yılında Maison Française dergisinin Yazı İşleri Müdürü olarak Milliyet Dergi Grubu’na geçen Melda Narmanlı Çimen, 2000 yılında Doğan Burda Dergi Grubu’na katılmıştır; halen Maison Française, Elle Decoration, Evim, GEO, HELLO! ve Bride’s dergilerinin yayın direktörlüğünü sürdürmektedir. Hürriyet gazetesi Cumartesi ekinde Deko-pin isimli köşesinde tasarım, mimari, dekorasyon ve stil yazıları yazmakta, farklı organizasyonlarda trend konuşmacısı olarak yer almaktadır.
Doğal, coğrafi ve tarihi dokunun içine saygıyla yerleştirilmiş, şehir hafızasına uyumlu, insanı ve yasaları önemseyen, global ya da lokal bir katma değer yaratabilmiş, enerji ve kaynak kullanımına kafa yormuş, “bilinçli” emlak projelerinin değerinin daha yüksek olduğuna inanıyor.

Nazmi Durbakayım
İNDER Başkanı

Nazmi Durbakayım
İNDER Başkanı
1950 Yılında İstanbul’da doğan Nazmi Durbakayım, Haydarpaşa Lisesi’nden sonra girdiği İTÜ İnşaat Fakültesi’nden 1974 yılında mezun oldu. Nazmi Durbakayım, yine aynı yıl kurduğu müteahhitlik firmasıyla sanayi ve konut inşaatları yaparak iş yaşamına başladı.
1980 yılında TEKNİK YAPI’yı kuran Nazmi Durbakayım, inşaat sektöründe kalite çıtasını hep daha yükseklere taşımayı misyon edindi. Sektörde markalaşmanın öncülüğünü üstlenen Nazmi Durbakayım, imza attığı projelerle Teknik Yapı’yı aranan bir marka haline getirdi.
Yaklaşık 40 yıllık iş yaşamında birçok başarıya damgasını vuran Nazmi Durbakayım, inşaat sektörünün yanı sıra gıda, turizm ve hizmet alanlarında da faaliyet gösteren firmaların kuruculuğunu üstlenmiştir. Bugün Nazmi Durbakayım önderliğinde Teknik Holding çatısı altında toplanmış firmalarda binlerce kişiye istihdam olanağı sağlanmaktadır.
Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) üyesi olan Nazmi Durbakayım, aynı zamanda son dört yıldır İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı olmakla birlikte depremle mücadeleye destek vermek amacıyla Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı’nın (MAG Vakfı) da kurucu üyeleri arasında yer almaktadır.

Neşecan Çekici
GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Neşecan Çekici
GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Neşecan Çekici, Marmara Üniversitesi İİBF -İktisat Bölümü mezunudur. İstanbul Üniversitesi'nde Para/Banka Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitiminin ardından, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadi Enstitüsü İşletmecilik İhtisasını da yaparak akademik kariyerini tamamlamıştır. Türkiye'nin önde gelen holdinglerinde yedi yıl boyunca yöneticilik görevlerinde bulunduktan sonra 1995 yılında gayrimenkul sektörüne adım atan ve bugüne değin farklı bir çok projede imzası bulunan Neşecan ÇEKİCİ, Epos Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme A.Ş' nin kurucusu ve yönetici ortağıdır. Türkiye genelinde ve uluslar arası platformda çeşitli kuruluşlara Değerleme, Gayrimenkul Geliştirme ve Danışmanlık alanlarında hizmet vermektedir. Halen mesleki amaçlı sivil toplum örgütlerinde aktif olarak görev yapan ÇEKİCİ, aynı zamanda birçok üniversitenin lisans ve yüksek lisans programlarında sektör öğretim görevlisi olarak ders vermektedir. Üyesi olduğu Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) bünyesinde Türkiye'de kadın girişimciliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal yaşamda kadının konumunu güçlendirmek amacıyla düzenlenen eğitimlerde görev almaktadır.
ULI, AI,GİSP gibi mesleki örgütlerde üyelikleri bulunmaktadır. Sektörle ilgili birçok araştırma, derleme ve makalesi olan ÇEKİCİ, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Değerleme Uzmanlığı Lisansı'na sahiptir. 2011-2013 döneminde Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBİR)' nde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Halen GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Üyesi olan Neşecan ÇEKİCİ, mesleki ve akademik çalışmaları, sektördeki etik, sofistike görüşleri ve çeşitli platformlardaki temsilleri dikkate alınarak, 2009 Ocak ayında Ekonomi ve İş Dünyası Dergisi Ekonometri'nin "Geleneksel Hizmet Ödülleri" nden olan "Yılın Gayrimenkul Danışmanı" ödülüne layık görülmüştür.

Ömer Faruk Çelik
KONUTDER Başkanı

Ömer Faruk Çelik
KONUTDER Başkanı
EYG Grup kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı olan Ömer Faruk Çelik, 1961 yılında Alaca, Çorum’da doğdu. Ankara’da iş yaşamına atılan Çelik, 1976 yılından 1986 yılına kadar muhasebe alanında çalıştı.
1988 yılında Sinpaş Yapı Endüstrisi’nde göreve başlayan Çelik, 2007’de Sinpaş GYO A.Ş.nin kurulmasıyla İcra Kurulu Başkanlığı’na atandı.
2013 yılının sonuna kadar Sinpaş GYO A.Ş. İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Çelik, kendi şirketini kurma kararı alarak 2014 yılı başında EYG Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.’yi kurdu. Ömer Faruk Çelik, bu girişimle birlikte Kentsel Hizmetler, Dekor’S ve 3 Öğün şirketlerini de EYG çatısı altında topladı.
Ömer Faruk Çelik, EYG Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.nin kurulumuyla sektörü, hizmet kalitesi bakımından ileriye taşıyacak ilklerle tanıştırdı. Evdekifirsat.com markası ile Türkiye’nin ilk ve tek markalı konut projelerinin satışa sunulduğu dijital platform ile sektöre yeni bir bakış açısı kazandırdı.
EYG İcra Kurulu Başkanlığı’nın yanı sıra KONUTDER Başkanı olan Çelik, Kandilli Kulübü kurucuları arasında yer almaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Saffet Emre Tonguç
Tarihçi ve Seyahat Yazarı

Saffet Emre Tonguç
Tarihçi ve Seyahat Yazarı
Boğaziçi Üniversitesi’nin Turizm ve Otel Yöneticiliği, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Osmanlı Sosyal Tarihi yüksek lisans bölümlerinden mezun oldu. Viyana Ekonomi Üniversitesi’nde işletme üzerine doktora çalışması yaptı.
Fotoğrafları 1990 yılından itibaren Amerika ve Avustralya başta olmak üzere çeşitli ülkelerdeki dergi ve internet sitelerinde yayınlandı. Tasarımını yaptığı çeşitli ev ve bahçeler değişik dergilerde yer aldı. Gerek mesleki, gerek şahsi ilgisinden dolayı 126 ülkeye seyahat etti. Hürriyet Gazetesi’nin Seyahat ekinde, İstanbul Life ve Skylife dergilerinde devamlı yazıları çıkan Saffet Emre Tonguç’un yazdıkları ve yaptıkları yurtdışında, Conde Nast Traveler, Travel and Leisure, National Geographic ve Lonely Planet gibi yayınlarda yer aldı. İstanbul the Ultimate Guide adlı kitabı New York Times ve International Herald Tribune gazetelerine haber oldu. NTV’de yayınlanan “Paha Biçilemez İstanbul” programı kanalın en yüksek izlenme oranlarına ulaştı.
Türkiye’nin tanıtımı için çeşitli panel ve seminerlere katıldı. CNN International’ın “Earth Matters” isimli Türkiye ile ilgili bir programında misafir konuşmacı olarak bulundu. ABC Televizyonu’nun “Good Morning America” programında sunuculuk yaptı. TV ve radyo programları gerçekleştirdi. Hürriyet Gazetesi’nde Ayşe Arman’ın yaptığı röportajda “Dünyanın en tuhaf yerlerine giden adam” olarak tanıtıldı.
Yılın Gezi Yazarı ve Türkiye’nin En İyi Profesyonel Rehberi kategorileri başta olmak üzere 13 ödül aldı, 10 kitabı yayınlandı. Avrupa’da Görülecek 101Yer, İstanbul Hakkında Her Şey ve Boğaz Hakkında Her Şey kitapları “En İyi Turizm Yayını” ödülüne layık bulundu.
Türkiye ve İstanbul’u tanıttıkları arasında Oprah Winfrey, Martha Stewart, Madeleine Albright, Colin Powell, Robert Redford, Calvin Klein, Kevin Spacey, Candice Bergen, Billy Crystal, Bob Geldof, Mehmet (Dr.) Öz, Rory Gates, Paul Allen, Eric Schmidt (Google CEO), Herbie Hancock, Carlo Azeglio Ciampi (İtalya Cumhurbaşkanı), Jim Balsillie ( Blackberry kurucusu), Michael Kors, Diane Von Fürstenberg gibi isimler bulunuyor.

Prof.Dr.Sinan Mert ŞENER
İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı

Prof.Dr.Sinan Mert ŞENER
İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı
1961 yılında İstanbul’da doğdu.
İlköğretimini Gölcük’te, orta öğretimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1978 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümüne girdi ve 1982 yılında mimar olarak mezun oldu.
1984’te İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans derecesi aldı.
1984-88 yılları arasında askerlik görevi ve serbest mimarlık faaliyetlerin de bulundu.
1988 de İTÜ Mimarlık Fakültesinde asistan olarak göreve başladı. 1994’te Doktor ünvanı alan Sinan Mert ŞENER 1995’te Yardımcı Doçent, 1997’de YÖK Doçenti ünvanını aldı. 1998-99 yıllarında Carnegie Mellon Üniversitesinde PostDoc yapan ŞENER 2003 yılında Üniversite Doçentliğine atandı. 2011 yılından bu yana İTÜ Mimarlık Bölümünde Profesör olarak görev yapmaktadır.
Ekim 2012 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanlığına seçildi. Kasım 2012’den beri Dekan olarak görev yapmaktadır. 2012-2013 yıllarında Rektör Danışmanlığı yapan Prof.Dr.Sinan Mert ŞENER’in iki adet basılmış kitabı, yabancı bölümsel dergilerde basılmış çok sayıda (9 ad.) makalesi, çok sayıda Türkçe ve yabancı dilde makale ve basılmış bildirileri vardır. 16 adet ulusal mimarlık ödülü alan Prof.Dr.Sinan Mert ŞENER 12 kez ulusal mimarlık yarışması jürilerinde görev almıştır.
Prof.Dr.Sinan Mert ŞENER evli ve bir çocuğu vardır.

Prof. Dr. Vedia Dökmeci

Prof. Dr. Vedia Dökmeci
Name -Surname | : | Vedia DÖKMECI |
Date and Place of Birth | : | 10.9.1939, Istanbul |
State of Marriage | : | married |
Second language | : | English |
Home Address | : | Çiragan Caddesi, Bogaziçi Apt. 73-2, Besiktas, Istanbul 80700 |
Business Address | : | I.T.Ü. Faculty of Architecture, Dept. of Urban and Regional Planning |
Tel. | : | 2931300 -2223 (Business); 0212- 2612561 (Home) |
Faks | : | 2514895 |
: | dokmeciv@itu.edu.tr |
EDUCATION
Lycee Dipl. Erenkoy Kiz Lisesi, June 1957.
Dipl. Eng.-Arch. ITU Faculty of Architecture , June 1962.
M.S., Columbia University (New York) June 1969.
Ph.D., Columbia University (New York) Dec. 1972.
ACADEMIC POSITION
Assoc. Prof. ITU May 1978
Prof. ITU May 1988.
AWARDS AND FELLOWSHIPS
Altrusa Fellowsip, 1970; P.E.O International Peace Scholarship,1971; Josephine von Karman Scholarship, 1971; William Kinnee Travelling Fellowship,1971.
First Prize for Urban Design Competition for Beyazit Plaza (with Yaprak Karlidag) 1987.
First Prize from the Turkish Academy of Sciences (TUBA), 1999.
PROFESSIONAL ACTIVITIES
Hospital Plan for Cook County (Senior Planner), Health and Hospitals Governing Commission of Cook County, Chicago, Illinois, 1973
Istanbul Health Facility Plan for the year 2000. Istanbul Health Department 1987(with
Necmettin Tanyolac).
Adakent Housing Project, 1986 (Consultant).
Atasehir Landscape Project , Consultant for Karlidag, 1989.
Istanbul Library System, 1990, Istanbul Cultural Department.
Beyazit Plaza Urban Design Project, Consultant for Karlidag, 1997.
RESEARCH PROJECTS
Environmental Impact of Urbanization, TUBİTAK , 1980.
Comparison of community satisfaction in old and modern neighborhoods in Istanbul, NATO Research Project. 1987 (with J. Bardo).
Investigation of dynamism of Istanbul’s CBD, DPT Research Project, 1991.
Housing Demand in Istanbul, TUBITAK Research project, 1992.
INTERNATIONAL PUBLICATIONS
1. “An optimization model for a hierarchical spatial system,” Journal of Regional Science, 13, 1973, 439-451.
2. “A dynamic model to plan optimal regional transportation networks,” Proceedings of the International Conference on Transportation Research, Bruges, Belgium, 1973, 625-27.
3. “A cost-benefit analysis approach to plan regional transportation systems,” Proceedings of the Intersociety Conference on Transportation, Denver, Colorado, 1973, 1-4.
4. “Optimization of central places in an industrial economy,” The Annals of Regional Science, 9, 1975, 51-56.
5. “Planning ambulatory health care delivery systems,” OMEGA, The International Journal of Management Science, 4,1976, 617-33.
6. “A quantitative model to plan regional health facilities,” Management Science, 24,1977 411-19.
7. “A multi-objective model for design of optimal urban structures,” ITCC Review, 7,1978,23-28.
8. “A multi-objective model for regional planning of health facilities,” Environment and Planning A, 11, 1979, 517-25.
9. “The Urbanization pattern in Turkey and its future development,” in Urban Problems and Economic Development , L. Chatterjee and P. Nijkamp (Eds.) Nijhoff Publishers,1981.
10. “Optimum design of transportation networks,” Bulletin of the Technical University of Istanbul, 36, 1983, 461-74.
11. “Optimum location of regional health facilities,” Proceedings of Third International Conference on System Science in Health Care, World Health Organization, 1984.
12. “Turkey: Distribution of cities and change overtime,” Ekistics, 316-317, 1986, 13-17.
13. “Multi-plant location with respect to price-elastic demand,” Environment and Planning A, 21, 1989, 1169-78.
14. “Multi-plant location with respect to uniform pricing,” Annals of Regional Science,23, 1989, 29-39.
15.”A brief note on second-order community satisfaction factors for two sub-communities in Istanbul, Turkey,” Multivariate Experimental Clinical Research, 9, 1990,145-149 (with J.W. Bardo).
16. “Optimum location of hierarchical production units with respect to price-elastic demand,” Environment and Planning A, 23, 1991, 1671-78.
17. “Community satisfaction in two Turkish sub-communities: Further data on the significance of cultural differentiation,” Genetic, Social and General Psychology Monographs, 116, 1991, 323-37 (with J.W. Bardo).
18. “Modernization, traditionalization and the changing structure of community satisfaction in two sub-communities in Istanbul, Turkey: Procrastination analysis,” Genetic, Social and General Psychology Monographs, 118, 1992, 273-292 (with J.W. Bardo).
19. “Planning Istanbul’s Public library system,” Int. Information and Library Review, 24, 1992, 285-89 (with P.Korca).
20. “Multi-objective land-use planning model,” J. of Urban Planning and Development, 119, 1, 1993, 15-23 (with G.Cagdas and S. Tokcan).
21. “Tinbergen’s hierarchy hypothesis revisited,” Economic Systems Research, 5, 3, 1993, 243-51.
22. “Transformation of Istanbul from a monocentric to a polycentric city,” European Planning Studies, 2, 2, 1994, 193-205 (with L. Berkoz).
23. “Istanbul’s Health Facility for the year 2000,” Hospital Management International, 1994, 53-57 ( with N. Tanyolac).
24. “International telecommunications in Turkey,” Telecommunications Policy, 20, 2, 1996, 125-30 (with L. Berkoz).
25. “Optimum location of new centers in Istanbul”, European Spatial Research and Policy,3, 1,1996, 79-87.
26. “Pera: A threatened historic European city within Istanbul,” Ekistics 333, Nov.-Dec.1988, 359-369 (with H. Çiraci).
27. “Socio-environmental determinants of social interactions in a squatter settlement in Istanbul,” J. of Architectural and Planning Research, 14, 4, 1996, 329-337 (with N. Erdogan, G. Saglamer and A.Dikbas).
28. “Residential preferences in Istanbul,” Habitat International, 20, 2, 1996, 241-251(with L. Berköz, H .Levent, H. Yürekli and G. Çagdas).
29. “The dynamics of Istanbul’s City Center” in of A Glimpse Istanbul,” Chamber of City Planners, Istanbul, 1996 (with L. Berköz).
30. “Evolution and Distribution of hotels in Istanbul,” European Planning Studies, 7, 1, 1999, 99-109 (with N. Balta).
31. “From Westernization to Globalization: An Old District of Istanbul,” Planning History, 21, 3, 1999, 13-23 (with H. Çiraci).
32. “Residential-Location Preferences According to Demographic Characteristics in Istanbul “ Landscape and Urban Planning , 48/ 1-2, 2000, 45-53 (with L. Berköz).
33. “Spatial Analysis of Physicians Offices with Respect to Population and Hospital Beds in Istanbul” European Planning Studies,10, 3, 2002, 406-412.
34. “External Factors, Housing Values, and Rents: Evidence From Survey Data,” J. of Housing Research 14, 1,2003, 83-99 (with Z. Onder and A. Yavas).
35.“Spatial Analysis of Urban Pharmacies In Istanbul” European Planning Studies 12, 4, 2004,585-594 (with E. Ozus).
36.“The Impact of Public Perception of Earthquake Risk on Istanbul’s Housing Market” Journal of Real Estate Literature 12,2,2004,181-197(with Z.Onder and B.Keskin ).
37.“Effects of revitalization in historical city center of Istanbul,” International Real Estate Review 8, 1,2005, 144-159 (with E. Ozus).
38. “Informal Retailing in a Global Age: The Growth of Periodic Markets in Istanbul, 1980-2002,” Cities 23, 1,2006, 44-55(with B. Yazgi and E.Ozus).
39. “Retail potential of districts of Istanbul,” Journal of Retail and Leisure Property 3, 4, 2006, 314-325 (with F. Terzi and H. Mutlu).
40. “Comparison of urban housing satisfaction in modern and traditional neighborhoods in Edirne, Turkey,” Social Indicators Research 81, 2007, 127-148(with Erdogan, N., Akyol, A., Ataman).
41. “Revitalization of the main street of a distinguished old neighbourhood in Istanbul,” European Planning Studies 15, 1, 2007, 153-166 (with U.Altunbaş, B. Yazgi).
42. “Spatial analysis of residential prices in Istanbul,” European Planning Studies 15, 5, 2007, 707-721 (with E. Ozus, G. Kiroglu, G. Egdemir).
43. “Spatial analysis of library system and proposal for new libraries in Istanbul,” European Planning Studies 15, 8, 2007, 1127-1137 (with H. Ayatac).
44. “Spatial distribution of shopping malls and analysis of their trade areas” European Planning Studies , 16, 1, 2008, 143-155 (with Ertekin, O., Unlukara, T. Ozus, E.).
45. “Urban restructuring of Istanbul,” European Planning Studies 19, 2, 2011, 331-356 (Ozus, E., Turk, S.S., Dokmeci, V.).
46. “Transformation of public spaces in Istanbul,” European Planning Studies 19, 6, 2011, 1061-89 (Arslanli, K., Unlukara, T., Dokmeci,V.).
47. “Privatization of health care facilities in Istanbul,” European Planning Studies 19, 6, 2011, 1117-1130 (Senturk, T., Terzi, F., Dokmeci, V.).
48. “An estimation of retail potential of Istanbul,” in Essays in Honor of James R. Webb Eds. G. Newell, S.E. Roulac, M.J. Seiler, Book Series, Research Issues in Real Estate,2011, 111-126 (with F. Terzi).
49. “Culture-led regeneration of Istanbul waterfront: Golden Horn Cultural Valley Project,” Cities 29, 2012, 213-222 (with Z. Gunay)..
50. “Spatial determinants of housing prices in Istanbul,” European Planning Studies 20, 7, 2012, 1221-1237 (with K. Koramaz).
51. “Impact of characteristics of origin and destination provinces migration: 1995-2000,” European Planning Studies 2014 (with K.Koramaz, B. Yazgi and G. Kiroglu).
52. “Age and cohort analysis of regional migration in Turkey,” Regional Science Inquiry 6, 1,
International Conference Papers
1. “An algorithm for a class of multilevel facility-location problems,” ORSA Meeting, Atlantic City, Nov. 1972 (invited paper).
2. “An analytic planning approach to regional health facility systems,” ORSA Meeting, Atlantic City, Nov. 1972 (invited paper).
3. “An optimization model for a hierarchical spatial system,” North American Meeting of Regional Science Association, Philadelphia, Nov. 1972.
4. “Planning health care delivery systems: A cost-benefit analysis,” TIMS Meeting, Tel Aviv, Israel, June 1973.
5. “A comparative model to plan optimal urban structures,” ORSA Meeting, Boston, April 1974.
6. “A multi-objective land-use design model,” North American Regional Science Association Meeting , Chicago, Nov. 1974.
7. “The impact of energy crisis upon urban distribution,” ORSA Meeting, Boston 1975.
8. “Optimization of three dimensional building layout problems,” ORSA Meeting 1975.
9. “Regional planning of ambulatory care facilities in Cook County,” ORSA Meeting, 1975.
10. “Possible impacts of energy crisis on central place location,” European Regional Science Association Meeting, Budapest, 1975.
11. “A model to locate new settlements in developing countries,” European Regional Science Association Meeting, Krakow, Poland, 1977.
12. “Air pollution and optimum location of plants,” ORSA Meeting, Atlanta, Nov. 1977.
13. “Changes of structures as a function of distance in Turkey,” Fourth Advanced Studies Institute, Siegen, Germany, 1978.
14. “Analytical planning of multi-level facility systems,” First World Science Congress, Harvard Univ. Cambridge, 1980.
15. “Urbanization pattern in Turkey and its future development,” NATO Advanced Studies Institute in Regional Science, Susterberg, Holland, August 1980.
16. “Urban growth dynamics in Turkey,” European Regional Science Association Meeting Groningen, Holland, August 1982.
17. “Optimum location of multi-level production units,” Sixth Advanced Studies Institute in Regional Science, Bamberg, Germany, 1984.
18. “Multi-plant location with respect to price elastic demand,” ORSA Meeting Atlanta, 1985.
19. “Product-cycle approach to optimum location of multi-plant firm,” European Regional Science Association Meeting, Athena, August 1987.
20. “Community satisfaction at the International level,” European Regional Science Association Meeting, Stockholm, Sweden, August 1988 (with J.W.Bardo).
21. “Urban Renewal of Pera: A European town in Istanbul,” International Housing Conference, Berlin, 1987.
22. “Planning for office development in Istanbul and its periphery,” 38th North American Meeting, International Regional Science Congress, New Orleans, 7-10 Nov. 1991 (with L.Berköz).
23. “Competitive location in Europe,” European RSA Meeting, Lisbon, Portugal, 28-31 August 1991.
24. “Economic transformation of provinces in Turkey,” 32th RSA Congress, Louvin-de-Neuve, Belgium, August 1992 (with L. Berköz).
25. “Development process of producer services, industrial sector and the second dynamics: Regional differences in Turkey,” Second Annual Reser Conference, England 2-4 Eylul 1992.
26. “Competitive location with respect to multiple objectives: Implications for policy conflict analysis,” IV. World Peace Science Congress, Timbergen Institute, Erasmus University, Rotterdam, 18-21 May, 1992.
27. “Recherche pour le plan de nouveaux centres commercieaux a Istanbul,” International Conference for New Solutions, Istanbul, 23-25 Sept. 1992.
28. “Demand for Housing in Istanbul, XXI st IAHS World Housing Congress, Capetown, S. Africa, 10-14 May 1993 (invited paper).
29. “Estimation of Housing demand in Istanbul,” 33th European RSA Congress, 24-27 August 1993, Moscow, Russia.
30. “International telecommunications of Turkey,”33th European RSA Congress, 24-27 August 1993, Moscow, Russia (with S. Tokcan).
31. “Some factors explaining residential land values in Istanbul,” Int. Real Estate Conference, Connecticut, Mystic, 7-9 Oct., 1993 (invited paper).
32. “The optimum location of the library system in Istanbul,” The Third International Conference on Systems Integration, Rio de Janeiro, Brazil (with P.Korça).
33. “Application of Lowry model to Istanbul,” 8th Congress of AESOP, Istanbul, TURKEY 24-27 August 1994.
34. “The transformation of neighborhoods in Istanbul,” Societies in Transition: Social Change in the city and countryside, University of Edinburgh, 29-30 June 1994.
35. “Distribution and growth of periodic markets,” 22-25 August 1995, Odense, Denmark European Regional Science Association Congress (with Ö. Güngör).
36. “Distribution and growth of banks in Istanbul,” 22-25 August 1995, Odense, Denmark European Regional Science Association Congress (with N.Evcil).
37. “Opinions on the European city in relation to the development in population and income,” Regional Science Association, Zurich, 26-30 August 1996 (with G. Kristensen).
38. “Spatial analysis of energy consumption in Turkey,” Regional Science Association Zurich, 26-30 August 1996.
39. “Spatial analysis of restaurants in Istanbul,” European Regional Science Association Meeting, Rome, August 1997.
40. “Analysis of market areas of mega malls in Istanbul,” European Regional Science Association Meeting, Vienna, August 1998.
41. “Analysis of hospital service areas in Istanbul,” European Regional Science Meeting, Vienna, August 1998 (with Aykut Sadi)
42. “Spatial analysis of air passengers with respect to population and employment,” European Regional Science Association Meeting, Vienna, August 1998.
43. “Competitive location and migration,” 7th European Advanced Studies Institute in Regional Science, Munich, August 1998.
44. “Optimum location of disaster health centers in Istanbul,” Earthquake Prognostics World Forum: Seismic safety of Big Cities, October 1998, Istanbul (with L.Berköz).
45. “Growth, distribution and rank stability of urban settlements in Turkey,” 6th World Congress of the RSAI in Lugano, in May 2000 (with Seda Kundak).
46. “Multi-Level interaction and growth potential of large centers: A case study in Turkey”, 6th World Congress of the RSAI in Lugano, in May 2000 (with Sence Turk).
47. “Ecologic analysis of Turkish provinces” 40th European Regional Science Conference in Barcelona, August 28 -Sept. 2, 2000 (with Ebru Kerimoglu).
48. “External Factors, Housing Values and Rents: Evidence from Survey Data,” 40th European Regional Science Conference in Barcelona in August 28-Sept.2, 2000 (with A. Yavas).
49. “Empirical Analysis of Intercity Housing Price Differences in Turkey,” ENHR-European Network for Housing Research, Int. Research Conference ENHR 2002: Housing Cultures Convergence and Diversity, 29 June-6 July 2002, Viyana (With B. Keskin).
50. “The Impact of Earthquake Risk on Istanbul’s Housing Market,” ARES Conference, April 6-9, 2003, Monterey, California (with B. Keskin).
51. “Determinants of Housing Prices in Turkey,” ERES Conference, June 2-4, 2004, Milano (with B. Keskin and G. Kiroglu).
52. “Factors influencing housing prices in revitalized areas,” CIB International Conference in March, 2006, METU, Ankara (with E. Ozus).
53. “Spatial evaluation of urban form with respect to building density in Istanbul,” CIB Conference in March, 2006, METU, Ankara (with B. Yazgi).
54. “Density analysis of urban forms in Istanbul,” European Regional Science Association Meeting in Volos, Greece, August 30-Sept. 2, 2006 (with B. Yazgi).
55. “Regional migration of different urban forms in Istanbul,” European Regional Science Association Meeting in Volos, Greece, August 30-Sept. 2, 2006 (with N. Evcil).
56. “Local house price index for Istanbul,” ERES Conference, June 2007, London (with K. Arslanli).
57. “Determinants of shopping center rents in Istanbul,” ERES Conference, June 2007, London (with E. Demircioglu).
58. “Development of an office rent prediction model for Istanbul,” ERES Conference, June 2007, London (with D. Pekdemir).
59. “The impact of urban form on housing prices in Istanbul,” ERES Conference, June 2007, London (with B. Yazgi).
60. “Spatial analysis of urban form in Istanbul,” International SPACE SYNTEX Conference, June 2007, Istanbul (with B. Yazgi).
61. “Spatial analysis of banking in Istanbul,” European Regional Science Association Meeting in Paris, August 29-Sept.2. 2007 (with Umran Topcu).
62. “InvestigatingIstanbul office development cycle,” ERES Conference, June 2008, Krakow, Poland (with Dilek Pekdemir).
63. “Spatial analysis of urban form in Istanbul Metropolitan Area,” Eds.N.Z. Gulersoy, F. Gezici, A.B. Onem, K.Y. Arslanli, New Approaches in Urban and Regional Planning , Istanbul, 2009 (with Burçin Yazgı).
64. “Determinants of land prices in Istanbul,” Eds. N.Z. Gulersoy, F. Gezici, A.B. Onen, K.Y.Arslanli, New Approaches in Urban and Regional Planning , Istanbul, 2009 (with Hasan Mutlu).
65. “Effects of urban planning on real estate property values,” Eds. Gulersoy, F. Gezici, A.B. Onen, K.Y.Arslanli, New Approaches in Urban and Regional Planning , Istanbul, 2009 (with Kerem Y. Arslanli).
66. “Analysis of distribution of housing prices in Istanbul,” ARESUEA Meeting, July 4-6, 2008, Istanbul (with Arslanli).
67. “Hierarchical analysis of multi-center development of Istanbul,” Mediterranean Regional Science Workshop, ITU, Sept. 11-12, 2008.
68. “Potential of Istanbul districts for the development of shopping malls,” ERSA Meeting in Liverpool, August 29-Sept.2, 2008 (with Fatih Terzi).
69. “The effect of large housing projects on nearby housing prices, “ ERSA Meeting in Liverpool (with Umran Topcu).
70. “Transformation of Istanbul’s urban structure and its impact on real estate prices,” 14th International Planning History Conference, Istanbul, 2010 (with Tugba Senturk).
71. “Multi-centered development of Istanbul and its impact on real estate,” ENRH Housing Market dynamics, European Network for Housing Research Conference, 4-7 July, 2010, Istanbul (with Tugba Senturk).
72. “Geographically weighted regression for internal migration pattern in Turkey,” 9th World Congress of Regional Science Assoc. International, May 9-12, 2012, Timisoara, Romania (with Kerem Koramaz).
73. “The spatial distribution of FIRE services in Izmir, Turkey,” 52nd ERSA Conference, August 21-25, 2012, Bratislava, Slovakia (with Zeynep Elburz).
74. “Age and cohort effects on inter-regional migration pattern in Turkey,” 53nd ERSA Conference, August 26-30, 2013, Palermo, Italy (with E.B. Tan).
75. “ Artistic Door-Knockers in Anatolia,” 7th International Seminar on Vernacular Settlements: Re-assesment of Vernacular Architecture Theory and Practice,15-18 October, 2014, Taşkışla, İTU, Istanbul (with O. Karahan, B. Enon).
76. “Multi-center Development of Istanbul and its İmpact on Real Estate,” European Real Estate Society 22nd Annual Conference, 24-27 June 2015, Taşkışla, Istanbul.
BOOKS
1. Beyoglu, Turing, Istanbul, 1990 (with H. Çiraci).
2. Transformation of Istanbul’s CBD and Office Buildings, Literatur, Istanbul, 1993.
3. Residential Doors of Istanbul, Literatur, Istanbul, 1996 (with F. Akdas and H. Yurekli)
4. Planlamada Sayısal Yöntemler, İTÜ Press, İstanbul, 2005.
5. Istanbul Gayrimenkul Pazarı, Istanbul Ticaret Odası, Istanbul (with F. Terzi), 2008.
6. Yenikoy, Celik Gülersoy Vakfı Yayını, Istanbul (with T.K. Koramaz), 2008.

Uğur Gazanker
Karma Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Uğur Gazanker
Karma Holding Yönetim Kurulu Başkanı
Uğur Gazanker, 1971’de Bandırma’da doğdu. Trakya Üniversitesi, makine mühendisliği bölümünden mezun oldu.
2002 yılında başladığı Doğa Koleji Kurucu Genel Müdürlüğü döneminde, okulun tüm sistemini koordine etti. Doğa Koleji CEO’su olarak, hem iş geliştirmede hem de eğitim kalitesini geliştirme ve destekleme alanında aktif rol oynadı. 13 yılda Doğa Koleji’ne ve eğitim sektörüne sayısız başarılar ve büyük katkılar sağladı. Doğa Koleji markasını tek kampüsten 106 kampüse çıkardı. Doğa Koleji’ni çok yönlü, özgün ve ayrıcalıklı bir eğitim felsefesiyle 6.000’den fazla öğretmenin eğitim verdiği, 3.500 çalışana sahip ve 70.000 öğrenciye eğitim veren dev bir başarı hikayesine dönüştürdü. Ayrıca eğitim alanında birçok sertifika ve ödüle sahip olan Uğur Gazanker, geniş kitlelere sektörle ilgili konuşmalar gerçekleştirdi. Televizyon ve radyo programlarına, eğitim otoritesi olarak destek verdi. Gazete ve dergilerde yazıları yayımlandı.
Uğur Gazanker bugün, yeni projeler geliştirmede, yeni sistemler üretmede ve markalaşma sürecindeki uzmanlığını kendi kurucu ortağı olduğu Karma Holding’le göstermektedir. Holding bünyesinde bulunan Görker İnşaat, Class Yapı, Natura Gayrimenkul, Khum İç Mimarlık ve Mecca İnşaat şirketleriyle ülkemiz insanlarının ihtiyaçlarına en doğru şekilde odaklanıp, yaratıcılığını maksimum düzeyde kullanarak, en kusursuz çözümleri üretmek için çalışmalarına devam etmektedir.

Zafer Baysal
AMSTAR Ülke Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı

Zafer Baysal
AMSTAR Ülke Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı
Zafer Baysal Denver, Colorado'da yerleşik Amstar Global Partners adlı gayrimenkul yatırım fonunun Kıdemli Başkan Yardımcı ve Türkiye Ülke Müdürü'dür. Görevi çeşitli gayrimenkul sınıflarında varlık yönetimi ve Amstar'ın Türkiye'deki yatırımları için kurduğu fonlarına yabancı kurumsal ve bireysel yatırımcıların katılımını sağlamak ve Amstar'ın Türkiye'de yerel ortak olarak seçtiği grupları belirlemektir.
Baysal'ın 20 yılı aşkın gayrimenkul, finans, uluslararası ilişkiler ve bankacılık tecrübesi bulunmakta olup AMSTAR'a katılmadan önce Rönesans Holding'de Yönetim Kurulu Üyeliği ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'de Genel Müdürlük görevlerinde bulunmuştur.
Baysal 2008 yılından 2014'de Federasyona dönüştürülünceye kadar Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği(AMPD)'nde AVM Sektörel Grup Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2006 yılında Rönesans Grubu'na katılmadan önce Baysal Bayındır Holding'de Finans Başkanlığı, Bayındırbank'da Genel Müdür Yardımcılığı ve Bayındır Grubu'nun Moldova'daki bankasında Genel Müdürlük görevlerinde bulunmuştur. 1997 yılında Bayındır Grubu'na katılmadan önce Baysal bankacılık hayatına 1990 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansı'nı(MBA) birincilikle bitirdikten sonra girdiği Çukurova Grubu'na bağlı Interbank'da Management Trainee olarak başlamış, sonraki yıllarda Yurtdışı İlişkiler ve Muhabir İlişkileri Bölümü'nde Bölge Müdürlüğü yapmış ve Bankalar Birliği'nde 4 sene boyunca Ankara, İzmir ve İstanbul'da seminerler vermiştir.
Zafer Baysal ilk, orta ve lise eğitimlerini TED Ankara Koleji'nde tamamladıktan sonra 1984 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne birincilikle girmiş 1988 yılında yüksek şeref derecesi ile ikincilikle mezun olarak aynı üniversitenin Yapı Mekaniği Bölümü'nde Yüksek Lisans çalışmasını tamamlamıştır. Deneysel gerçek ölçekli Laboratuvar çalışması Deprem Etkisi Altında Prefabrik Kolon Kiriş Birleşimleri'nin Davranışları'nı incelemiş olup şu anda kullanılmakta olan prefabrik tasarımlara ışık tutmuştur.
Zafer Baysal 2010 yılında Dünya Bankası'nın para ödüllü Türkiye yarışmasında da jüri üyeliği yapmıştır.