Sign of the City

2017 Jüri Üyeleri

Prof. Dr. Güzin Konuk

Y. Mimar-Kent Tasarımcısı [Jüri Eşbaşkanı]

Prof. Dr. Güzin Konuk

Y. Mimar-Kent Tasarımcısı [Jüri Eşbaşkanı]


Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama  Bölümü Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Güzin KONUK aynı zamanda MSGSU Kentsel Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanıdır. Uzmanlık alanı olan Kentsel Tasarım , Kentsel Projeler, Kentsel Peyzaj, Kentsel tasarım Rehberleri ve Teknikleri ile İlgili dersler vermekte, Mimarlık/Kentsel Tasarım Atölyelerinde Proje yürütücülüğü yapmaktadır. Prof. Dr. Güzin KONUK’un Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanlık görevi Mayıs 2015 tarihine kadar sürmüştür.

Mimarlık lisans eğitimini İstanbul ‘da ,Kentsel Tasarım Lisansüstü Eğitimini de İngiltere'de tamamladıktan sonra, akademik gelişimini hep üniversitesinde yapmış, Kentsel Tasarım alanında çok sayıda konferans, kitap, yayın yapmış, makale, bildiri sunmuş, proje ve araştırmalar ortaya koymuş, yarışmalarda ödüller almıştır.

Uluslar arası alanda da toplantı, inceleme, ortak çalışmalara katılmış, konferans vermiş ve akademik protokoller imzalamıştır. Özellikle son beş yıldır Avrupa Birliği Yoğun Program Projeleri Koordinatörlüğü (IP) ödülü kazanmış ve üstlendiği bu projeler ile, Uluslararası deneyim paylaşımı adına çok sayıda yabancı Üniversite ile akademik işbirlikleri geliştirmiştir.

Ulusal ve uluslar arası alanda yaptığı çalışmalarda son beş yılda da, Yeşil çağ / Greenage kapsamında Sürdürülebilir gelişme, Kent ve enerji etkin yapılar ile ekoloji ve tasarım konuları öncelik kazanmıştır.

Evli ve bir kız annesidir, idari görevlerini ve akademik çalışmalarını ise yaratıcı ve yenilikçi bir biçimde canlılıkla sürdürmektedir.

Prof. Dr. Suha Özkan

World Architecture Community Kurucu Başkanı [Jüri Eşbaşkanı]

Prof. Dr. Suha Özkan

World Architecture Community Kurucu Başkanı [Jüri Eşbaşkanı]


Profesör Dr.  Suha Özkan (d. 1945, Ankara) Türk mimar, mimarlık eleştirmeni ve öğretim  üyesidir Ağa Han Mimarlık Ödülleri Merkezi başta olmak üzere uluslararası birçok mimarlık kurumunda da üst düzey görevler almıştır.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden 1967 yılında mimar olarak mezun oldu. Aynı üniversitede önce doçent sonra da profesörlük ünvanını aldı. 1978 yılında Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı, 1979 yılında ise Rektör Yardımcısı oldu. Türkiye’de ve Türkiye dışında birçok mimarlık yarışmasında, üniversite, akademik kurumlar ve diğer mimarlık kurumlarında çeşitli görevler aldı. Bu kurumlar arasında ve Ağa Han Mimarlık Ödülleri de yer almaktadır. Bu kurumda 1982-2007 yılları arsında üst yöneticik yapmış ve 1990-2006 yılları arasında Genel Sekreterlik görevini üstlenmiştir.

Birçok uluslararası mimarlık kuruşundan madalya ve beratları olan Özkan 2004 yılında AIA Amerikan Mimarlık Enstitüsü’nün Onursal Üyeliği ile onurlandırılan ilk ve halen tek Türktür. 2002-2008 yılları arasında UIA Uluslararası Mimarlar Birliği Yönetiminde Konsey Üyesi olarak görev alan alan Özkan 2002-2005 yılları arasında  UIA 2005 Kongresi’ Başkanlığı’nı da üstlenmiştir. Aynı kuruluşun 2002-2008 yılları arasında Yarışmalar Kurulu üyeliği yapmıştır.

2009 – 2012 yılları arasında, son akademik görevi ODTÜ’de Tasarım ve Mimarlık Kuramı profesörlüğünden emekli olan Özkan, ayrıca Tepe Mimarlık Kültürü Merkezi ve XXI Dergisi’ve World Architecture Community’nin www.worldarchitecture.org. kurucularındandır: 6 dilde 300ü aşkın makalesi ve birçok kitapları bulunan Özkan’ın 4 kitabı New York: Rizzoli  tarafından yayınlanmıştır.  10 nu aşkın  uluslararsı mimarlık ve kentsel tasarım yarışması düzenlemiş, 30’u aşkın yarışmada Jüri üyeliği ve çok kez Jüri başkanlığı yapmıştır. Son görevi (2016) Hindistan Andra Pradesh Eyaleti’nin  Amarvati  kent merkezi yarışmasında jüri üyeliğidir. 2013-2014 arası Katar Ulusal Müzesi bünyesinde yer alacak olan Doha Mimarlık Merkezi’nin Kurucu Direktörlüğünü üstlenmiştir.

Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesidir. Kendisi halen World Architecture Community’nin Başkanı ve Bodrum Mimarlık Kütüphanesi’nin kurucusu ve sahibidir..

Ali Faruk Göksu

Kentsel Strateji Kurucu Ortağı

Ali Faruk Göksu

Kentsel Strateji Kurucu Ortağı


1984 yılında, ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nü bitiren Göksu, kamu, özel sektör ve yerel örgütleri bir araya getiren pek çok kentsel dönüşüm projeleri uygulamaktadır. Kentsel gelişim ve dönüşüm konularında stratejiler, yenilikçi model ve öneriler ortaya koyarak projeler gerçekleştirmektedir.  Kentlerin geleceğinin kurgulanması ve tasarım yoluyla  kentsel sorunların çözümü için TAK Kadıköy, TAK Kartal ile Kentsel Vizyon ve Atölye Muğla Bir Atölyelerini kamu ve özel işbirliği ile kurmuştur.

Ahmet Kayhan

Reidin CEO

Ahmet Kayhan

Reidin CEO


Ahmet Kayhan, REIDIN - Gelişmekte Olan Ülkeler Gayrimenkul Bilgi Servisleri şirketlerinin kurucusu ve CEO’sudur.
 
REIDIN, gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren profesyonellere akıllı ve kullanımı kolay internet tabanlı bilgi çözümleri sunarak, doğru pazar ve emlak bilgilerine zamanında ve az maliyetli bir şekilde ulaşmalarını sağlamaktadır. REIDIN Veri & Araştırma Ekipleri, müşterilerine REIDIN Global Bilgi Ortakları Ağı’nın da yardımıyla çok üst kalitede analiz ve araştırma desteği sunmaktadır.
 
Ahmet Kayhan, REIDIN’i kurmadan önce Euromoney Institutional Investor şirketine ait olan uluslararası ISI Emerging Markets şirketinin Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesinden Sorumlu  Bölge Müdürlüğü ve IFIS - İslami Finansman Bilgi Servisleri projesinin de global Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Söz konusu faaliyetleri çerçevesinde İstanbul, Londra, Kahire ve son olarak Dubai’de çalışmalarını sürdürmüştür.
 
Ahmet Kayhan; gayrimenkul, büyük veri, gelişmekte olan piyasalar, İslami finansman, risk sermayesi ve doğrudan şirket yatırımları gibi birçok ticari ilgi alanda bilirkişi konumundadır ve Dubai-Türk İş Konseyi Gayrimenkul Komitesi Başkanı, ULI-Urban Land Institute Derneği üyesidir.
 
Ahmet Kayhan, ulusal ve uluslararası konferans ve etkinlikte konuşmacı/moderatör kimliğiyle de yer almaktadır.

Avi Alkaş

JLL Ülke Başkanı

Avi Alkaş

JLL Ülke Başkanı


Güncel Sorumluluklar 
Ağustos 2008 tarihinde Alkaş AVM Yönetim Şirketi ve JLL şirketi birleşmiştir.  Bu birleşmeden sonra Avi Alkaş JLL Türkiye Ülke Başkanı olarak görevine devam etmektedir.   

Deneyimler 
Alışveriş merkezi konsept geliştirme, kiralama ve yönetim alanlarında 20 yılı aşan deneyime sahip olan Avi Alkaş, profesyonel olarak Akmerkez, Carousel, İzmit Outlet Center için hizmet verdikten sonra 1997 yılında kendi firması Alkaş’ı kurdu.  Avi Alkaş; Maxi, Karada Marina, Olivium, Tepe Nautilus, Armada, KayseriPark, KoruPark, İstinyePark, Vadi İstanbul, Rönesans Grubu’nun Türkiye genelindeki projeleri, Emaar Square ve Zorlu Center gibi Türkiye’nin önde gelen projelerinde önemli görevler üstlenmiştir.   

Eğitim ve Sertifikalar 
Avi Alkaş, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Derneği (ICSC) Avrupa Danışmanlık Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi olarak da hizmet vermekte ve ICSC Avrupa Ödül Jürisi’nde de görev almaktadır. Alkaş, ICSC J. Riordan Profesyonel Gelişim Okulu’nun da fakülte üyesidir.  
Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde master’ını tamamlayan Avi Alkaş MRICS, CRX , CSM, CMD ve CLS unvanlarını taşımaktadır.  

Aytek İtez

Türk Serbest Mimarlar Derneği Üyesi

Aytek İtez

Türk Serbest Mimarlar Derneği Üyesi


1954  yılında Konya-Başhöyük’te doğdu. 1978’de ADMMA Mimarlık Bölümü’nden lisans derecesini aldı. Öğrenciliği sırasında ve sonrasında,  (1974-1980) S Mimarlık Atölyesi’nde çalıştı.1981 yılında  Murat Artu  ile birlikte kurdukları Artu-İtez Mimari Proje Ofisi’nde başlattığı serbest mimarlık çalışmalarını, 1985 yılından bu yana, eşi Neşe İtez’le birlikte kurdukları, İTEZ Mimarlık Ltd. Şti.’nde sürdürmektedir.
 
1927 Mimarlar Derneği üyesidir.
1987 yılından bu yana Türk Serbest Mimarlar Derneği üyesidir.
2014 yılından bu yana Türk Serbest Mimarlar Derneği Yonetim Kurulu Baskanligini yurutmektedir.
 

ÖDÜL ALDIĞI MİMARİ PROJE YARIŞMALARI

Sanlıurfa Viransehir Eğitim Kampüsü Mansiyon
Adana Seyhan  Sambayadi Eğitim Kamp Mansiyon
400 Yataklı Tip Hast. (İtez-Orhan Genç) 1. Ödül
Kastamonu 100 Yataklı Guatr Hastanesi 3. Ödül
Kadıköy Hükümet Konağı 3. Ödül 
Buca Doğum Ve Çocuk Bakımevi 5. Ödül
Konya Onkoloji Hastanesi  5.Mansiyon
Aydın Belediye Sarayı  Satınalma
Gaziantep Belediye Sarayı (İtez-Artu) 3. Ödül
Adana Hükümet Konağı  1.Ödül
Tip Hükümet Konağı  5. Mansiyon
T.C İslamabad Büyükelçiliği (İtez-Artu) 1.Mansiyon
GaziosmanpaşaHükümet Konağı(İtez-Artu) 3. Ödül
Cumhurbaşkanlığı Binası Satınalma
Söke Emniyet Müdürlüğü Eğitim ve Dinlenme Tesisleri (İtez-Artu) 1. Mansiyon
Devlet Mezarlığı (İtez-Artu) 1. Mansiyon
Antalya Atatürk Kültür M. (İtez-Artu) 2. Mansiyon
Konya Güçsüzler Yurdu   3. Ödül
İstanbul Emniyet Md.lüğü (İtez-Artu-S Mim.) 3. Ödül
 

BAZI PROJE ÇALIŞMALARI

Karayollari Genel Mudurlugu Ek Binasi
Erciyes Üniversitesi Kongre Merkezi
Karayolları 2. Bölge (Izmir) Müdürlüğü Yeni Yapılacak Olan Hizmet Binaları, Lojmanlar ile Sosyal Tesisler
Umraniye Kadin Dogum Ve Cocuk Hastanesi
Karayolları 11. Bölge (Van) Müdürlüğü Yeni Yapılacak Olan Hizmet Binaları, Lojmanlar ile Sosyal Tesisleri
Karayolları 18. Bölge (Kars) Müdürlüğü Yeni Yapılacak Olan Hizmet Binaları, Lojmanlar ile Sosyal Tesisleri
Karayolları 9. Bolge(Diyarbakır) Müdürlüğü Yeni Yapılacak Olan Hizmet Binaları, Lojmanlar ile Sosyal Tesisleri
Afganistan Yargıtay Binası ve Tesisleri
Ürdün Krallıgı Yeni Karargah Kompleksi
Telekomunikasyon Iletisim Daire Baskanligi Hizmet Binası
Orlyonok Buz Sporlari Merkezi
Ankara, TKİ Eğitim Merkezi Ve Misafirhane
Bakü, 103 Yataklı Hastane
Ankara, Çayyolu Toplu Konut
Sakarya, Kocaali Hükümet Konağı
Adana Hükümet Konağı

Ersun Bayraktaroğlu

Ortak, PwC Türkiye Gayrimenkul Sektör Lideri

Ersun Bayraktaroğlu

Ortak, PwC Türkiye Gayrimenkul Sektör Lideri


Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Bölümü’nden mezun olan Ersun, ABD’de Western Michigan Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.
Yaklaşık 10 yıl boyunca Maliye Bakanlığı’nda Gelirler Kontrolörü olarak çalışan Ersun hem özel şirketlerde hem de kamu kuruluşlarında vergi denetimleri ve incelemeleri yürütmüştür. Ardından altı yıl süresince Ankara merkezli bir holding grubunda (Nurol Grup) sırasıyla Denetçi, Finans Müdürü ve Mali İşler ve Denetim Bölümü Başkanı olarak görev yaptıktan sonra 2002 yılında Kıdemli Müdür olarak PwC’ye katılmış ve Temmuz 2007’de ise şirket ortaklığına kabul edilmiştir.

Bayraktaroğlu gerek kamu kuruluşları gerekse özel şirketler nezdinde iç denetim, finansal danışmanlık, finansal yönetim ve finansal ve idari denetim alanlarında geniş deneyime sahiptir. Kendisi şirketimizin Bankacılık ve Sermaye Piyasaları ile Gayrimenkul uzmanlık ekiplerinde yer almaktadır. Halen pek çok yerli ve yabancı ticaret ve yatırım bankasına, aracı kuruma, leasing, faktoring, portföy yönetimi ve tüketici finansmanı şirketine, menkul ve gayrimenkul yatırım fonuna, gayrimenkul yatırım ortaklığına ve gayrimenkul şirketine vergi danışmanlığı hizmeti vermektedir. 

İş dünyası gazetelerinde ve gayrimenkul yayınlarında sürekli olarak  makaleler, görüşler yayımlamakta olan Ersun, bir çok yerel ve uluslararası panel, toplantı ve konferansa konuşmacı olarak katılmakta ayrıca vergi konularındaki kurum seminerlerimizde de eğitmen olarak görev almaktadır.

Bayraktaroğlu, GYODER, ULI Türkiye ve GISP gibi sivil toplum kuruluşlarında Yönetim Kurulu üyesi olarak sektöre katkı sağlamaktadır.
Bayraktaroğlu halihazırda PwC Gayrimenkul Sektörü Ülke Lideri olarak çalışmaktadır. YMM unvanını haiz olan Ersun iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. 

Faruk Malhan

Tasarım Vakfı Kurucusu

Faruk Malhan

Tasarım Vakfı Kurucusu


1947 İzmir doğumlu Faruk Malhan, ilk ve orta eğitimini İzmir Atatürk Lisesi’nde; üniversite eğitimini ise Ankara’da, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde tamamladı. Yüksek lisans derecesini Hacettepe Üniversitesi Demografi Bölümü’nden aldı.
Temel tasarım derslerini Bauhaus Okulu’nun özgün temsilcisi, Profesör Fritz Janeba’dan alan Malhan, modern sosyolojinin Türkiye’deki duayenlerinden Mübeccel Kıray’ın öğrencisi oldu. Profesör İlhan Tekeli’nin derslerinin, makalelerinin; Profesör Nusret Hızır’ın felsefesinin izleyicisi oldu. Profesör Oya Köymen’den aldığı ekonomi, ekonomi tarihi, toplum, politika dersleri Malhan’da disiplinler arası bilincin oluşmasına yardımcı oldu. Sahip olduğu eğitim tabanı; toplumların tasarım kültürleri ve tasarımın toplumların üretim biçimleri, kültürleri ve gelişimleri üzerine etkileri konusunda derinliğine görüşler kazanmasında etkili oldu.
Eğitim ve uygulama alanlarında kazandığı deneyimlerle; Türkiye’de tasarımın kültürel, toplumsal, estetik ve kullanım yönlerini bir araya getirerek, tasarım alanında iş üreten, düşünce üreten ilklerden biri oldu.
1971 yılında “Koleksiyon” firmasını; “tasarım için bir endüstri” düşü ile Ankara’da kurdu ve tasarımlarını 42 yıl boyunca kurduğu Koleksiyon firmasında gerçekleştirdi. Koleksiyon firmasını mobilya firması olmaktan ötelere taşıdı, yurt içi ve yurt dışında varlığını tasarım firması olarak sürdürmesini sağladı.

Koleksiyon’u kuruluşundan günümüze, tasarıma, sanata, zanaata, yaratıcılığa, özene adanan yıllarla, küçük atölye ölçeğinden entegre tasarım organizasyonu düzeyine hazırladı. Tasarladığı ürünler, ülkemizde ve yurt dışında, mimarların projelerinde ve günlük yaşamda yaygın biçimde yer almaktadır.

Türkiye’de tasarım kavramının yaşama aktarılmaya başlandığı 70’li ve 80’li yılların lider kimliklerinden biri olan Faruk Malhan, Haziran 2013 itibarıyla “Tasarım Vakfı”nın kuruluşuna öncülük yaparak, tasarımın uluslararası boyutlarıyla ekonomilere, topluma ve tasarım kültürüne, tasarım düşüncesine, tasarımla yönetim sistemlerine kazandırılması misyonunu tutkuyla sürdürmektedir.

2015 yılında Tasarım Vakfı bünyesinde, Bodrum’da “yaparak, uygulayarak öğrenme” düşüncesini temel alan “Karya Akademi Tasarım Atölyeleri”ni kurdu. Tasarımcıların, düşünürlerin, yönetim gurularının, akademik dünyanın, tasarım öğrencilerinin katıldığı atölyelerle, tasarımcı düşüncenin ekonomiye, topluma kazandırılması hedeflenmiştir. Malhan, sosyal kalkınma modellerinde yenilikçi yaklaşımlar üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.

İki yıl süre ile Siena 2019 Avrupa Kültür Başkenti projesi Danışma Kurulu üyeliği yapan Faruk Malhan, Design Management Institute ve Design Cities Europe üyeliklerini, kongrelere aktif katılımlarını sürdürmektedir. 

Ferdi Erdoğan

Türkiye İMSAD Başkanı

Ferdi Erdoğan

Türkiye İMSAD Başkanı


1955 yılında doğan Ferdi Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.

Aynı üniversitede yüksek lisans yaparak Jeoloji Yüksek Mühendisi olarak eğitimini tamamlayan Erdoğan, 1980 yılında Çanakkale Seramik’te başladığı Kale Grubu iş hayatına 1990’da Marmara Bölge Müdürü olarak Kalemaden’de devam etti.

1998-2013 yılları arasında Kalekim Genel Müdürlüğü görevini yürüten Erdoğan, 2013 yılından itibaren Kale Yapı ürünleri Grubu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Ferdi Erdoğan 2011-2014 yıllarında 2 dönem İZODER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

İngilizce bilen Ferdi Erdoğan evli ve iki çocuk babasıdır.

Prof.Dr. Feyzullah Yetgin

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı

Prof.Dr. Feyzullah Yetgin

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı


Feyzullah Yetgin, 1970 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun olan Yetgin, aynı üniversitenin Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde Türkiye'de Leasing ve İstihdam konulu tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2002 yılında, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarının Performans Değerlemesi ve Türkiye Uygulaması isimli tez çalışması ile Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Anabilim dalında Doktorasını yaptıktan sonra 2012 yılında Finans Anabilim dalında Doçent unvanını aldı.
 
İş hayatının yanında akademik çalışmalarını da sürdüren Yetgin, 2004-2010 yılları arasında, Kadir Has Üniversitesi’nde Finans ve Bankacılık Yüksek Lisans programında Mortgage ve Seküritizasyon, 2015-2016 yıllarında Gayrimenkul MBA programında Gayrimenkule Dayalı Finansal Enstrümanlar derslerini verdi. Yetgin’in ayrıca akademik dergilerde yayınlanan makaleleri ve Mortgage Sistemi: Türkiye (teori - uygulama) isimli kendi kaleme aldığı kitabı ile ortak yazarlı Gayrimenkul Değerlemesi konulu kitapları bulunmaktadır.
 
1989 yılında Kale Kimya A.Ş.'de iş hayatına başlayan Yetgin, kariyerine farklı leasing şirketlerinde yöneticilik yaparak devam etti. 2003-2009 yılları arasında T.C. Başbakanlık TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş.'de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. 2010-2016 yılları arasında Çalık Emlak ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.'de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Yetgin, 18 Temmuz 2016 tarihinde Halk GYO’nun Genel Müdürlüğü görevini devraldı. Son olarak Mayıs 2017’de olağan genel kurul ile sektörün çatı örgütü Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçilmiştir. 

Füsun Yılmaz Phillipson

FYP Proje Geliştirme Kurucu Ortağı

Füsun Yılmaz Phillipson

FYP Proje Geliştirme Kurucu Ortağı


Füsun Yılmaz Phillipson, İstanbul'da Yıldız Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünde mimar ve şehir plancısı olarak eğitim almış ve bunu Londra'da Satış ve Pazarlama eğitimi ile takip etmiştir.
Koç Holding Garanti Koza İnşaat Pazarlama Satış Müdürü, Koray Grubu Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı ve Kemer Yapı Kemer Country Satış ve Pazarlama İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Kemer Golf ve Country Club Genel Müdürlüğü gibi önemli görevlerle sektörde kariyerine devam etmiştir.

2005 yılında kurduğu FYP Proje Geliştirme Pazarlama Satış A.Ş de kurucu ve yöneticisi olarak çalışmaktadır. 20 yılı aşkın süredir Türkiye ve Uluslararası platformda gayrimenkul sektöründe lider firma ve projelere gayrimenkul sektörünün geniş yelpazesinde Proje Geliştirme & Dizayn & Marka & Pazarlama-Satış konularında danışmanlık ve proje yönetimi hizmeti vermektedir.

FYP Türkiye ve uluslararası platformda konut, ticari gayrimenkul, perakende ve özel konseptler (yeme-içme /kültür ve eğlence/turizm) alanlarında müşterileri, iş ortakları, marka ve projeleri içeren geniş bir portföy sahiptir. Türkiye ve İngiltere, İrlanda, Almanya, Orta Doğu, Rusya ve Kafkasya'da önemli firmaların yönetim kurulunda gayrimenkul proje geliştirme danışmanlığı hizmetini uzun süredir sürdürmektedir. Uluslararası platformda özellikle İngiltere’de mimari, eğlence & kültür ve yeme içme danışmanları ve markalar ile ortak işbirlikleri ve temsilcilikleri bulunmaktadır.

Füsun Yılmaz-Phillipson çevre, sağlık, sanat ve yaratıcılık gibi farklı konularda pek çok sivil toplum kuruluşunun kurucusu ve yönetim kurulu üyesi, mesleki örgüt ve yarışmaların danışma kurulu olarak önemli sosyal sorumluluk projelerini yürütmektedir.
FYP, GYODER Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinde Yönetim Kurulu Üyesi / Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesidir. 

Hüseyin Arslan

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili

Hüseyin Arslan

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili


Prof. Hüseyin Kaptan

Atelye70 Şehir Planlama Başkanı

Prof. Hüseyin Kaptan

Atelye70 Şehir Planlama Başkanı


Türkiye’de kentsel planlama deneyimlerinin oluşmasına, çoğalmasına ve akademik ortama aktarılarak plancı formasyonunun güçlenmesine 50 yılı aşkın deneyimi ile katkı koyan Prof. Hüseyin KAPTAN, İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi (İMP)’ nin (2004-2008) kurucusu ve yürütücüsü olarak hizmet vermiştir.Prof. Hüseyin KAPTAN, bugün erişmiş olduğu bu birikimi dört aşamada gerçekleşmiş olup, bunlar;
Türkiye’ yi kapsayan değişik coğrafyalarda, değişik ekonomik- kültürel yapılarda, kırsal planlama- kırsal alan merkezleri- orta büyüklükte kentlerin planlanması,
Uluslararası ölçekte yerel yönetimler ve planlama deneyiminin ulusal planlama sistemine adaptasyonu- demokratik- katılımcı planlama süreci,
Özellikle İstanbul Metropoliten alanı içinde kentsel alt bölgelerin planlaması, imar islah planları- kent merkezleri- tarihi çevre- toplu konut alanları- rekreasyon alanları kapsamında kentsel tasarım projeleri,
Makro ölçekte planlama, İstanbul Metropoliten Alanı ve Marmara Bölgesi bütününde planlama stratejilerinin geliştirilmesi,olarak sıralamak mümkündür.

Bu aşamalar; Türkiye’ deki yerleşme sistemlerinin oluştuğu ve ulusal ölçekte kentleşme sürecinin başladığı dönemin ilk deneyimlerinin kazanıldığı, ilk kurumsal yapılanmaların oluştuğu ve sonuçlarının yaşanarak değerlendirildiği tüm süreci kapsamaktadır. Bu bağlamda Prof. Hüseyin KAPTAN, Türkiye’de planlama disiplinin gelişmesi ile kurumsal yapısının oluşması serüveninin başarılı ve başarısız her döneminin canlı tanığı olma özelliğine sahiptir.

Prof. Hüseyin KAPTAN, deneyimlerini planlama alanının uygulamalarına ve akademik ortamına aktarabilen bir plancı olma kimliğine, İMP’ nin kurulması sonrası kentsel planlamanın toplumsallaştırılması ve toplumun planlama hizmetinden en iyi şekilde yararlanması adına uğraş veren bir plancı özelliği de katmıştır. Katılımcı demokrasi kültürünün semt ölçeğinden başlayarak metropolün tüm yapısı içinde gelişmesinin, yapılan planlardan sonuç alınması için kaçınılmaz olduğuna inanmaktadır.

M.Ercan Ecemiş

Lineadecor Yönetim Kurulu Başkanı

M.Ercan Ecemiş

Lineadecor Yönetim Kurulu Başkanı


1951 yılında  doğan Ercan Ecemiş, Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu ve yüksek lisansını Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi’nde İşletme Yönetimi dalında tamamladı. 1980 yılına kadar Taksan A.Ş., Mehmet Kavala Müesseseleri , Ford Traktör ve Hema şirketlerinde çalıştı. 1980 yılında kişisel teşebbüslerine başlayan Ecemiş, aynı yıl Makel Makine San ve Tic. A.Ş., 1991 yılında Dekor Ahşap Ürünleri San. A.Ş. ve 1993 yılında Depa A.Ş.’ni kurdu. Halen bu şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Ercan Ecemiş İngilizce bilmektedir.

Prof. Dr. Murat Gül

İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Murat Gül

İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı


1968 yılında Sarıkamış'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra mimarlık eğitimini aldığı Mimar Sinan Üniversitesi’nden 1991 yılında mezun oldu.  Lisansüstü derecesini 1995 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nde doktora derecesini ise 2006 yılında University of Sydney’de (Avustralya) tamamladı.

1999 - 2009 yılları arasında Avustralya’da NSW Eyaleti Planlama Bakanlığı ve NSW Heritage Office’de uzman olarak, University of Sydney’de de öğretim elemanı olarak çeşitli görevlerde bulunan Gül 2009-2012 yılları arasında Bosna-Hersek’te International University of Sarajevo’da  2012-2014 yılları arasında da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2014 yılından bu yana İTÜ Mimarlık Bölümünde profesör olarak çalışan Gül 2017 Ocak ayından beri de İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde dekan olarak görev yapmaktadır. 

2009 yılında yayımlanan The Emergence of Modern Istanbul: Transformation and Modernisation of a City (IB Tauris, London) ve 2013 yılında yayımlanan Istanbul Architecture (Watermark Press, Boorowa) isimli iki kitabı bulunan Gül’ün mimarlık, şehir ve koruma alanlarında çeşitli makaleleri ve çalışmaları bulunmaktadır.

Prof. Dr. Murat Gül evli ve bir çocuk babasıdır. 

Nazmi Durbakayım

İNDER Başkanı

Nazmi Durbakayım

İNDER Başkanı


1950 Yılında İstanbul’da doğan Nazmi Durbakayım, Haydarpaşa Lisesi’nden sonra girdiği İTÜ İnşaat Fakültesi’nden 1974 yılında mezun oldu. Nazmi Durbakayım, yine aynı yıl kurduğu müteahhitlik firmasıyla sanayi ve konut inşaatları yaparak iş yaşamına başladı.
 
1980 yılında TEKNİK YAPI’yı kuran Nazmi Durbakayım, inşaat sektöründe kalite çıtasını hep daha yükseklere taşımayı misyon edindi. Sektörde markalaşmanın öncülüğünü üstlenen Nazmi Durbakayım, imza attığı projelerle Teknik Yapı’yı aranan bir marka haline getirdi. 
 
Yaklaşık 40 yıllık iş yaşamında birçok başarıya damgasını vuran Nazmi Durbakayım, inşaat sektörünün yanı sıra gıda, turizm ve hizmet alanlarında da faaliyet gösteren firmaların kuruculuğunu üstlenmiştir. Bugün Nazmi Durbakayım önderliğinde Teknik Yapı Holding çatısı altında toplanmış firmalarda binlerce kişiye istihdam olanağı sağlanmaktadır.
 
Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) üyesi olan Nazmi Durbakayım, aynı zamanda İnşaatçılar Derneği (İNDER) ve Fikirtepe Platformu Yönetim Kurulu Başkanı olmakla birlikte depremle mücadeleye destek vermek amacıyla Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı’nın (MAG Vakfı) da kurucu üyeleri arasında yer almaktadır.

Z. Altan Elmas

KONUTDER Başkanı

Z. Altan Elmas

KONUTDER Başkanı


1969 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Z. Altan Elmas, 1986 yılında Işık Lisesi’nden, 1992 yılında da İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Mezun olduğu yıl Sur Yapı’yı kurarak, bugüne kadar 127 farklı projede endüstriyel tesis, ofis, Alışveriş Merkezi, markalı konut ve enerji santralleri gerçekleştirdi. Sur Yapı’yı 25 yılda 34 şirketi olan, inşaat, gayrimenkul, AVM ve enerji sektörlerinde hizmet veren şirketler grubu haline getirdi.

Gayrimenkul sektörünün ve Türkiye iş camiasının birçok sivil toplum kuruluşuna üye ve kurucu olarak destek veren Altan Elmas, halen Yönetim Kurulu Başkanı olduğu KONUTDER ’in de kurucuları arasındadır. Altan Elmas, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Zafer Baysal

ULI Türkiye Başkanı

Zafer Baysal

ULI Türkiye Başkanı


Zafer Baysal Denver, Colorado'da yerleşik Amstar Global Partners adlı gayrimenkul yatırım fonunun Kıdemli Başkan Yardımcısıdır. Görevi çeşitli gayrimenkul sınıflarında varlık yönetimi ve Amstar'ın Türkiye'deki yatırımları için kurduğu fonlarına yabancı kurumsal ve bireysel yatırımcıların katılımını sağlamak ve Amstar'ın Türkiye'de yerel ortak olarak seçtiği gruplar ile yapılacak ortak gayrimenkul geliştirme projelerinin değerlendirme ve seçim sürecine katkı sağlayıp Amstar'ı Türkiye'de tüzel kişilik adına temsil ve ilzam etmektir. 

Baysal'ın 20 yılı aşkın gayrimenkul, finans, uluslararası ilişkiler ve bankacılık tecrübesi bulunmakta olup AMSTAR'a katılmadan önce Rönesans Holding'de Yönetim Kurulu Üyeliği ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'de Genel Müdürlük görevlerinde bulunmuştur. 

Baysal 2008 yılından 2014'de Federasyona dönüştürülünceye kadar Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği(AMPD)'nde AVM Sektörel Grup Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2006 yılında Rönesans Grubu'na katılmadan önce Baysal Bayındır Holding'de Finans Başkanlığı, Bayındırbank'da Genel Müdür Yardımcılığı ve Bayındır Grubu'nun Moldova'daki bankasında Genel Müdürlük görevlerinde bulunmuştur. 1997 yılında Bayındır Grubu'na katılmadan önce Baysal bankacılık hayatına 1990 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansı'nı(MBA) birincilikle bitirdikten sonra girdiği Çukurova Grubu'na bağlı Interbank'da Management Trainee olarak başlamış, sonraki yıllarda Yurtdışı İlişkiler ve Muhabir İlişkileri Bölümü'nde Bölge Müdürlüğü yapmış ve Bankalar Birliği'nde 4 sene boyunca Ankara, İzmir ve İstanbul'da Uluslararası Ödeme ve Kredi İşlemleri ve Muhabir Bankacılık üzerine seminerler vermiştir. 

Zafer Baysal ilk, orta ve lise eğitimlerini TED Ankara Koleji'nde tamamladıktan sonra 1984 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne birincilikle girmiş 1988 yılında yüksek şeref derecesi ile ikincilikle mezun olarak aynı üniversitenin Yapı Mekaniği Bölümü'nde Yüksek Lisans çalışmasını tamamlamıştır. Deneysel gerçek ölçekli Laboratuvar çalışması Deprem Etkisi Altında Prefabrik Kolon Kiriş Birleşimleri'nin Davranışları'nı incelemiş olup şu anda kullanılmakta olan prefabrik tasarımlara ışık tutmuştur.
Zafer Baysal 2010 yılında Dünya Bankası'nın para ödüllü Türkiye yarışmasında da jüri üyeliği yapmış olup, ULI Danışma Kurulu Üyesi ve GYODER Yüksek İştişare Kurulu üyesidir.

Üye değilmisin ? ÜYE OL
KVK formunu onaylamanız gerekiyor.

Üye değilmisin ? ÜYE OL

Mimari ofisler, proje yatırımcısı adına projeye başvurabilirler ancak katılım başvurusunda, projenin hak sahibi gayrimenkul şirketinin onayını belgelemesi gerekmektedir. Örnek şirket onayı belgesi için tıklayınız.


Üye misiniz ? GİRİŞ YAPIN

Sign of the City Awards’a jüri üyemiz olarak çok değerli katkılar sunan, şehir plancılığının duayen ismi Prof. Hüseyin KAPTAN’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.


Sign of the City