
2019 Jüri Üyeleri

Prof. Dr. Güzin Konuk
Y. Mimar-Kent Tasarımcısı [Jüri Eşbaşkanı]

Prof. Dr. Güzin Konuk
Y. Mimar-Kent Tasarımcısı [Jüri Eşbaşkanı]
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Güzin KONUK aynı zamanda MSGSU Kentsel Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanıdır. Uzmanlık alanı olan Kentsel Tasarım , Kentsel Projeler, Kentsel Peyzaj, Kentsel tasarım Rehberleri ve Teknikleri ile İlgili dersler vermekte, Mimarlık/Kentsel Tasarım Atölyelerinde Proje yürütücülüğü yapmaktadır. Prof. Dr. Güzin KONUK’un Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanlık görevi Mayıs 2015 tarihine kadar sürmüştür.
Mimarlık lisans eğitimini İstanbul ‘da ,Kentsel Tasarım Lisansüstü Eğitimini de İngiltere'de tamamladıktan sonra, akademik gelişimini hep üniversitesinde yapmış, Kentsel Tasarım alanında çok sayıda konferans, kitap, yayın yapmış, makale, bildiri sunmuş, proje ve araştırmalar ortaya koymuş, yarışmalarda ödüller almıştır.
Uluslar arası alanda da toplantı, inceleme, ortak çalışmalara katılmış, konferans vermiş ve akademik protokoller imzalamıştır. Özellikle son beş yıldır Avrupa Birliği Yoğun Program Projeleri Koordinatörlüğü (IP) ödülü kazanmış ve üstlendiği bu projeler ile, Uluslararası deneyim paylaşımı adına çok sayıda yabancı Üniversite ile akademik işbirlikleri geliştirmiştir.
Ulusal ve uluslar arası alanda yaptığı çalışmalarda son beş yılda da, Yeşil çağ / Greenage kapsamında Sürdürülebilir gelişme, Kent ve enerji etkin yapılar ile ekoloji ve tasarım konuları öncelik kazanmıştır.
Evli ve bir kız annesidir, idari görevlerini ve akademik çalışmalarını ise yaratıcı ve yenilikçi bir biçimde canlılıkla sürdürmektedir.

Prof. Dr. Suha Özkan
World Architecture Community Kurucu Başkanı [Jüri Eşbaşkanı]

Prof. Dr. Suha Özkan
World Architecture Community Kurucu Başkanı [Jüri Eşbaşkanı]
Profesör Dr. Suha Özkan (d. 1945, Ankara) Türk mimar, mimarlık eleştirmeni ve öğretim üyesidir Ağa Han Mimarlık Ödülleri Merkezi başta olmak üzere uluslararası birçok mimarlık kurumunda da üst düzey görevler almıştır.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden 1967 yılında mimar olarak mezun oldu. Aynı üniversitede önce doçent sonra da profesörlük ünvanını aldı. 1978 yılında Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı, 1979 yılında ise Rektör Yardımcısı oldu. Türkiye’de ve Türkiye dışında birçok mimarlık yarışmasında, üniversite, akademik kurumlar ve diğer mimarlık kurumlarında çeşitli görevler aldı. Bu kurumlar arasında ve Ağa Han Mimarlık Ödülleri de yer almaktadır. Bu kurumda 1982-2007 yılları arsında üst yöneticik yapmış ve 1990-2006 yılları arasında Genel Sekreterlik görevini üstlenmiştir.
Birçok uluslararası mimarlık kuruşundan madalya ve beratları olan Özkan 2004 yılında AIA Amerikan Mimarlık Enstitüsü’nün Onursal Üyeliği ile onurlandırılan ilk ve halen tek Türktür. 2002-2008 yılları arasında UIA Uluslararası Mimarlar Birliği Yönetiminde Konsey Üyesi olarak görev alan alan Özkan 2002-2005 yılları arasında UIA 2005 Kongresi’ Başkanlığı’nı da üstlenmiştir. Aynı kuruluşun 2002-2008 yılları arasında Yarışmalar Kurulu üyeliği yapmıştır.
2009 – 2012 yılları arasında, son akademik görevi ODTÜ’de Tasarım ve Mimarlık Kuramı profesörlüğünden emekli olan Özkan, ayrıca Tepe Mimarlık Kültürü Merkezi ve XXI Dergisi’ve World Architecture Community’nin www.worldarchitecture.org. kurucularındandır: 6 dilde 300ü aşkın makalesi ve birçok kitapları bulunan Özkan’ın 4 kitabı New York: Rizzoli tarafından yayınlanmıştır. 10 nu aşkın uluslararsı mimarlık ve kentsel tasarım yarışması düzenlemiş, 30’u aşkın yarışmada Jüri üyeliği ve çok kez Jüri başkanlığı yapmıştır. Son görevi (2016) Hindistan Andra Pradesh Eyaleti’nin Amarvati kent merkezi yarışmasında jüri üyeliğidir. 2013-2014 arası Katar Ulusal Müzesi bünyesinde yer alacak olan Doha Mimarlık Merkezi’nin Kurucu Direktörlüğünü üstlenmiştir.
Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesidir. Kendisi halen World Architecture Community’nin Başkanı ve Bodrum Mimarlık Kütüphanesi’nin kurucusu ve sahibidir..

Ali Pamir
Pamir & Soyuer Real Estate / Yönetim Kurulu Başkanı

Ali Pamir
Pamir & Soyuer Real Estate / Yönetim Kurulu Başkanı
Ali Pamir (d.1962, Ankara) 1993 yılından itibaren Türkiye’de gayrimenkul konusunda faaliyet gösteren Pamir & Soyuer şirketinin kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı’dır.
1979 yılında TED Ankara Koleji’nden mezun olan Pamir, üniversite (1984) ve yüksek lisans (MBA, 1986) eğitimini pazarlama ve finans dallarında Pennsylvania Eyalet Üniversitesi’nde tamamlamıştır.
Mezun olduktan sonra İktisat Bankası ve Türk Merchant Bank’ta kurumsal finansman ve şirket satınalma konularında çalışan Pamir, gayrimenkul sektöründe Pamir & Soyuer’i kurmadan önce, 1991-1993 yılları arasında Colliers International Türkiye’nin Genel Müdürü olarak çalışmıştır.
2006 yılından itibaren gayrimenkul danışmanlığına ilaveten proje geliştirme ve varlık yönetimi alanlarında faaliyet gösteren Pamir, 2009-2015 yılları arasında Ottoman Fund PLC’nin Türkiye yatırımlarını yönetmiştir. 2005 yılından itibaren Berggruen İnşaat ve Proje Geliştirme A.Ş. ile Bodrum’da Gümüşlük ve Yalıkavak bölgelerinde konut projeleri geliştirmektedir.

Ali Faruk Göksu
Kentsel Strateji Kurucu Ortağı

Ali Faruk Göksu
Kentsel Strateji Kurucu Ortağı
1984 yılında, ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nü bitiren Göksu, kamu, özel sektör ve yerel örgütleri bir araya getiren pek çok kentsel dönüşüm projeleri uygulamaktadır. Kentsel gelişim ve dönüşüm konularında stratejiler, yenilikçi model ve öneriler ortaya koyarak projeler gerçekleştirmektedir. Kentlerin geleceğinin kurgulanması ve tasarım yoluyla kentsel sorunların çözümü için TAK Kadıköy, TAK Kartal ile Kentsel Vizyon ve Atölye Muğla Bir Atölyelerini kamu ve özel işbirliği ile kurmuştur.

Z. Altan Elmas
KONUTDER Başkanı

Z. Altan Elmas
KONUTDER Başkanı
1969 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Z. Altan Elmas, 1986 yılında Işık Lisesi’nden, 1992 yılında da İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Mezun olduğu yıl Sur Yapı’yı kurarak, bugüne kadar 127 farklı projede endüstriyel tesis, ofis, Alışveriş Merkezi, markalı konut ve enerji santralleri gerçekleştirdi. Sur Yapı’yı 25 yılda 34 şirketi olan, inşaat, gayrimenkul, AVM ve enerji sektörlerinde hizmet veren şirketler grubu haline getirdi.
Gayrimenkul sektörünün ve Türkiye iş camiasının birçok sivil toplum kuruluşuna üye ve kurucu olarak destek veren Altan Elmas, halen Yönetim Kurulu Başkanı olduğu KONUTDER ’in de kurucuları arasındadır. Altan Elmas, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Avi Alkaş
JLL Ülke Başkanı

Avi Alkaş
JLL Ülke Başkanı
Güncel Sorumluluklar
Ağustos 2008 tarihinde Alkaş AVM Yönetim Şirketi ve JLL şirketi birleşmiştir. Bu birleşmeden sonra Avi Alkaş JLL Türkiye Ülke Başkanı olarak görevine devam etmektedir.
Deneyimler
Alışveriş merkezi konsept geliştirme, kiralama ve yönetim alanlarında 20 yılı aşan deneyime sahip olan Avi Alkaş, profesyonel olarak Akmerkez, Carousel, İzmit Outlet Center için hizmet verdikten sonra 1997 yılında kendi firması Alkaş’ı kurdu. Avi Alkaş; Maxi, Karada Marina, Olivium, Tepe Nautilus, Armada, KayseriPark, KoruPark, İstinyePark, Vadi İstanbul, Rönesans Grubu’nun Türkiye genelindeki projeleri, Emaar Square ve Zorlu Center gibi Türkiye’nin önde gelen projelerinde önemli görevler üstlenmiştir.
Eğitim ve Sertifikalar
Avi Alkaş, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Derneği (ICSC) Avrupa Danışmanlık Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi olarak da hizmet vermekte ve ICSC Avrupa Ödül Jürisi’nde de görev almaktadır. Alkaş, ICSC J. Riordan Profesyonel Gelişim Okulu’nun da fakülte üyesidir.
Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde master’ını tamamlayan Avi Alkaş MRICS, CRX , CSM, CMD ve CLS unvanlarını taşımaktadır.

Ayşe Hasol Erktin
Mimar, MDS.

Ayşe Hasol Erktin
Mimar, MDS.
Ayşe Hasol Erktin HAS Mimarlık Ltd. çatısı altında, aralarında Anadolu Sağlık Merkezi, Kristal Kule ve Swissotel Grand Efes projelerinin de olduğu ve küresel uzmanlıklar içeren çeşitli konut, ofis, otel ve sağlık projelerini yönetmiştir. Erktin, HAS’ın dünyaca ünlü mimarlık firmaları ile başarılı iş ortaklıkları kurmasında da etkin rol almıştır.
Harvard University Graduate School of Design mezunu olan Ayşe Hasol Erktin, Boğaziçi Üniversitesi’nden işletme yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mimarlık lisansını almıştır.
Ayşe Hasol Erktin, 2015-2017 döneminde Urban Land Institute (ULI) Türkiye İcra Kurulu Başkanı olarak; 2012-2014 arasında İstanbul Serbest Mimarlar Derneği ve 2011-2013 döneminde Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak; 2000-2001 döneminde İstanbul Proje Yönetim Derneği Başkanı; 1997-2002 döneminde Harvard Mezunlar Derneği Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Aytek İtez
Türk Serbest Mimarlar Derneği Üyesi

Aytek İtez
Türk Serbest Mimarlar Derneği Üyesi
1954 yılında Konya-Başhöyük’te doğdu. 1978’de ADMMA Mimarlık Bölümü’nden lisans derecesini aldı. Öğrenciliği sırasında ve sonrasında, (1974-1980) S Mimarlık Atölyesi’nde çalıştı.1981 yılında Murat Artu ile birlikte kurdukları Artu-İtez Mimari Proje Ofisi’nde başlattığı serbest mimarlık çalışmalarını, 1985 yılından bu yana, eşi Neşe İtez’le birlikte kurdukları, İTEZ Mimarlık Ltd. Şti.’nde sürdürmektedir.
1927 Mimarlar Derneği üyesidir.
1987 yılından bu yana Türk Serbest Mimarlar Derneği üyesidir.
2014 yılından bu yana Türk Serbest Mimarlar Derneği Yonetim Kurulu Baskanligini yurutmektedir.
ÖDÜL ALDIĞI MİMARİ PROJE YARIŞMALARI
Sanlıurfa Viransehir Eğitim Kampüsü MansiyonAdana Seyhan Sambayadi Eğitim Kamp Mansiyon
400 Yataklı Tip Hast. (İtez-Orhan Genç) 1. Ödül
Kastamonu 100 Yataklı Guatr Hastanesi 3. Ödül
Kadıköy Hükümet Konağı 3. Ödül
Buca Doğum Ve Çocuk Bakımevi 5. Ödül
Konya Onkoloji Hastanesi 5.Mansiyon
Aydın Belediye Sarayı Satınalma
Gaziantep Belediye Sarayı (İtez-Artu) 3. Ödül
Adana Hükümet Konağı 1.Ödül
Tip Hükümet Konağı 5. Mansiyon
T.C İslamabad Büyükelçiliği (İtez-Artu) 1.Mansiyon
GaziosmanpaşaHükümet Konağı(İtez-Artu) 3. Ödül
Cumhurbaşkanlığı Binası Satınalma
Söke Emniyet Müdürlüğü Eğitim ve Dinlenme Tesisleri (İtez-Artu) 1. Mansiyon
Devlet Mezarlığı (İtez-Artu) 1. Mansiyon
Antalya Atatürk Kültür M. (İtez-Artu) 2. Mansiyon
Konya Güçsüzler Yurdu 3. Ödül
İstanbul Emniyet Md.lüğü (İtez-Artu-S Mim.) 3. Ödül
BAZI PROJE ÇALIŞMALARI
Karayollari Genel Mudurlugu Ek BinasiErciyes Üniversitesi Kongre Merkezi
Karayolları 2. Bölge (Izmir) Müdürlüğü Yeni Yapılacak Olan Hizmet Binaları, Lojmanlar ile Sosyal Tesisler
Umraniye Kadin Dogum Ve Cocuk Hastanesi
Karayolları 11. Bölge (Van) Müdürlüğü Yeni Yapılacak Olan Hizmet Binaları, Lojmanlar ile Sosyal Tesisleri
Karayolları 18. Bölge (Kars) Müdürlüğü Yeni Yapılacak Olan Hizmet Binaları, Lojmanlar ile Sosyal Tesisleri
Karayolları 9. Bolge(Diyarbakır) Müdürlüğü Yeni Yapılacak Olan Hizmet Binaları, Lojmanlar ile Sosyal Tesisleri
Afganistan Yargıtay Binası ve Tesisleri
Ürdün Krallıgı Yeni Karargah Kompleksi
Telekomunikasyon Iletisim Daire Baskanligi Hizmet Binası
Orlyonok Buz Sporlari Merkezi
Ankara, TKİ Eğitim Merkezi Ve Misafirhane
Bakü, 103 Yataklı Hastane
Ankara, Çayyolu Toplu Konut
Sakarya, Kocaali Hükümet Konağı
Adana Hükümet Konağı

Ferdi Erdoğan
Türkiye İMSAD Başkanı

Ferdi Erdoğan
Türkiye İMSAD Başkanı
1955 yılında doğan Ferdi Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.
Aynı üniversitede yüksek lisans yaparak Jeoloji Yüksek Mühendisi olarak eğitimini tamamlayan Erdoğan, 1980 yılında Çanakkale Seramik’te başladığı Kale Grubu iş hayatına 1990’da Marmara Bölge Müdürü olarak Kalemaden’de devam etti.
1998-2013 yılları arasında Kalekim Genel Müdürlüğü görevini yürüten Erdoğan, 2013 yılından itibaren Kale Yapı ürünleri Grubu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
Ferdi Erdoğan 2011-2014 yıllarında 2 dönem İZODER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.
İngilizce bilen Ferdi Erdoğan evli ve iki çocuk babasıdır.

Prof.Dr. Feyzullah Yetgin
GYODER Yönetim Kurulu Başkanı

Prof.Dr. Feyzullah Yetgin
GYODER Yönetim Kurulu Başkanı
Feyzullah Yetgin, 1970 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun olan Yetgin, aynı üniversitenin Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde Türkiye'de Leasing ve İstihdam konulu tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2002 yılında, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarının Performans Değerlemesi ve Türkiye Uygulaması isimli tez çalışması ile Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Anabilim dalında Doktorasını yaptıktan sonra 2012 yılında Finans Anabilim dalında Doçent unvanını aldı.
İş hayatının yanında akademik çalışmalarını da sürdüren Yetgin, 2004-2010 yılları arasında, Kadir Has Üniversitesi’nde Finans ve Bankacılık Yüksek Lisans programında Mortgage ve Seküritizasyon, 2015-2016 yıllarında Gayrimenkul MBA programında Gayrimenkule Dayalı Finansal Enstrümanlar derslerini verdi. Yetgin’in ayrıca akademik dergilerde yayınlanan makaleleri ve Mortgage Sistemi: Türkiye (teori - uygulama) isimli kendi kaleme aldığı kitabı ile ortak yazarlı Gayrimenkul Değerlemesi konulu kitapları bulunmaktadır.
1989 yılında Kale Kimya A.Ş.'de iş hayatına başlayan Yetgin, kariyerine farklı leasing şirketlerinde yöneticilik yaparak devam etti. 2003-2009 yılları arasında T.C. Başbakanlık TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş.'de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. 2010-2016 yılları arasında Çalık Emlak ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.'de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Yetgin, 18 Temmuz 2016 tarihinde Halk GYO’nun Genel Müdürlüğü görevini devraldı. Son olarak Mayıs 2017’de olağan genel kurul ile sektörün çatı örgütü Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçilmiştir.

Füsun Yılmaz Phillipson
FYP Proje Geliştirme Kurucu Ortağı

Füsun Yılmaz Phillipson
FYP Proje Geliştirme Kurucu Ortağı
Füsun Yılmaz Phillipson, İstanbul'da Yıldız Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünde mimar ve şehir plancısı olarak eğitim almış ve bunu Londra'da Satış ve Pazarlama eğitimi ile takip etmiştir.
Koç Holding Garanti Koza İnşaat Pazarlama Satış Müdürü, Koray Grubu Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı ve Kemer Yapı Kemer Country Satış ve Pazarlama İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Kemer Golf ve Country Club Genel Müdürlüğü gibi önemli görevlerle sektörde kariyerine devam etmiştir.
2005 yılında kurduğu FYP Proje Geliştirme Pazarlama Satış A.Ş de kurucu ve yöneticisi olarak çalışmaktadır. 20 yılı aşkın süredir Türkiye ve Uluslararası platformda gayrimenkul sektöründe lider firma ve projelere gayrimenkul sektörünün geniş yelpazesinde Proje Geliştirme & Dizayn & Marka & Pazarlama-Satış konularında danışmanlık ve proje yönetimi hizmeti vermektedir.
FYP Türkiye ve uluslararası platformda konut, ticari gayrimenkul, perakende ve özel konseptler (yeme-içme /kültür ve eğlence/turizm) alanlarında müşterileri, iş ortakları, marka ve projeleri içeren geniş bir portföy sahiptir. Türkiye ve İngiltere, İrlanda, Almanya, Orta Doğu, Rusya ve Kafkasya'da önemli firmaların yönetim kurulunda gayrimenkul proje geliştirme danışmanlığı hizmetini uzun süredir sürdürmektedir. Uluslararası platformda özellikle İngiltere’de mimari, eğlence & kültür ve yeme içme danışmanları ve markalar ile ortak işbirlikleri ve temsilcilikleri bulunmaktadır.
Füsun Yılmaz-Phillipson çevre, sağlık, sanat ve yaratıcılık gibi farklı konularda pek çok sivil toplum kuruluşunun kurucusu ve yönetim kurulu üyesi, mesleki örgüt ve yarışmaların danışma kurulu olarak önemli sosyal sorumluluk projelerini yürütmektedir.
FYP, GYODER Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinde Yönetim Kurulu Üyesi / Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesidir.

Haluk Sur
FORUM İstanbul 2023 Düşünce Platformu İcra Kurulu Başkanı

Haluk Sur
FORUM İstanbul 2023 Düşünce Platformu İcra Kurulu Başkanı
Türk gayrimenkul sektörünün yeniden yapılandırılması, yerel ve küresel yatırımcılarla işbirliğine gidilerek projeler geliştirilmesi konusunda 25 yılı aşkın süredir hizmet veren Haluk Sur, sektöre uluslararası yatırım standartlarının kazandırılmasında da etkin rol almaktadır.
1956 Bandırma doğumlu olan Haluk Sur, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden lisans, Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans derecesine sahiptir.
1981 yılında NATO bursuyla University of Washington'da Çevre Mühendisliği alanında çalışmalarını sürdüren Sur, Türkiye'nin ilk gayrimenkul yatırım ortaklıklarından biri olan İhlas GYO'nun kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak çalıştı.
Sur, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği, GYODER’de 2004 yılında Başkan Yardımcılığı ve 2005-2007 yıllarında Başkanlık görevini yürütmüştür.
Haluk Sur’un mevcut diğer görevleri arasında REDİ Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gayrimenkul Yatırım Ortakları Derneği (GYODER) İcra Kurulu Üyeliği, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyeliği, Bimeks Kurucu Ortak ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, Gulf Property Marketing GPM Yönetim Kurulu Başkanlığı, Forum İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı bulunmaktadır.

Hüseyin Arslan
Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili

Hüseyin Arslan
Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili

Doç. Dr. Lale Özgenel
ODTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi

Doç. Dr. Lale Özgenel
ODTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 1987 yılında Lisans, 1992 yılında Yüksek Lisans (Mimarlık Tarihi) ve 2000 yılında Doktora (Mimarlık) derecelerini almıştır. 2001-2004 yılları arasında Oxford Üniversitesi, Atina Amerikan Akademisi ve Roma Amerikan Akademisi’nden burslar alarak doktora sonrası araştırma ve yayın yapmıştır. Antik döneme yoğunlaşan konut ve gündelik yaşam tarihi, cinsiyet ve mahremiyet çalışmaları odaklı araştırmaları, yayınları ve çevirileri vardır. Uluslararası arkeoloji projelerinde (Göksu Arkeoloji Projesi - İngiliz Arkeoloji Enstitüsü ve Avkat Arkeolojik Yüzey Araştırması - Princeton Üniversitesi) sorumlu mimar, ekip lideri ve koordinatör olarak çalışmıştır. 1992 yılından bu yana öğretim üyeliği yaptığı ODTÜ Mimarlık Bölümü’nde mimarlık tarihi dersleri vermekte, 4. sınıf mimari tasarım stüdyosu yürütücülüğü yapmaktadır. Üstlendiği diğer akademik ve idari sorumluluklar arasında ODTÜ Rektör Danışmanlığı (2008-2016), ODTÜ Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü Başkanlığı (2011-2016), ODTÜ Mimarlık Tarihi Lisansüstü Programı başkanlığı (2012-2015) ve ODTÜ Mimarlık Bölümü Doktora Komitesi başkanlığı (2007-2014) bulunmaktadır. Akademik çalışmalarının yanı sıra proje yarışmalarına katılmakta ve üniversite döner sermaye işletmesi aracılığıyla mimari tasarım araştırmaları ve uygulama çalışmaları gerçekleştirmektedir. TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi olan Özgenel halen Amerikan İlmi Araştırmalar Derneği Başkanlığı görevini de yürütmektedir. 2010-2012 yılları arasında yönetim kurulu üyesi olarak görev aldığı Mimarlar Derneği 1927’nin 2016 yılından bu yana yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır.

Makbule Yönel Maya
TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş Genel Müdür

Makbule Yönel Maya
TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş Genel Müdür
Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama bölümünden 2003 yılında mezun olan Makbule Yönel Maya, SPK ve RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) lisanslı değerleme uzmanıdır.
Çalışma hayatına 2003 yılında başlayan Maya, gayrimenkul ve Şehir Planlamaya yönelik çeşitli pozisyonlarda görev almış, 2005 yılında TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş bünyesine katılarak Değerleme Uzmanı olarak çalışmaya başlamıştır. 2007 yılında Yönetici Yardımcılığı pozisyonuna getirilen Maya, 2008 yılında Yönetici, 2010 yılında Müdür ve 2012 yılı başında Kurumsal Değerleme Departmanı ile Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonuna getirilmiştir. Mart 2013 itibarı ile Maya, şirketin Genel Müdürü olarak atanmıştır. Maya, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği’nde (TDUB) YK üyesi olarak görev yapmaktadır.
Değerleme ve danışmanlık alanlarında yaklaşık 15 yıllık tecrübesi bulunan Maya, çalışma hayatı boyunca; arsa-arazi, konut, iş merkezi, turistik tesisler, fabrika ve diğer üretim tesisleri, alışveriş merkezleri, depolama alanları, limanlar vb. gibi çeşitli gayrimenkul türlerinin analizi ve ekspertiz raporlarını hazırlanması, konut, AVM, otel, ofis ve hastane gibi gayrimenkul yatırım projelerinin değerleme, fizibilite çalışmaları ile en verimli ve en iyi kullanım analizleri gibi gayrimenkule ve gayrimenkul geliştirmeye yönelik danışmanlık alanlarında çalışmalar yürütmüştür.

Nazmi Durbakayım
İNDER Başkanı

Nazmi Durbakayım
İNDER Başkanı
1950 Yılında İstanbul’da doğan Nazmi Durbakayım, Haydarpaşa Lisesi’nden sonra girdiği İTÜ İnşaat Fakültesi’nden 1974 yılında mezun oldu. Nazmi Durbakayım, yine aynı yıl kurduğu müteahhitlik firmasıyla sanayi ve konut inşaatları yaparak iş yaşamına başladı.
1980 yılında TEKNİK YAPI’yı kuran Nazmi Durbakayım, inşaat sektöründe kalite çıtasını hep daha yükseklere taşımayı misyon edindi. Sektörde markalaşmanın öncülüğünü üstlenen Nazmi Durbakayım, imza attığı projelerle Teknik Yapı’yı aranan bir marka haline getirdi.
Yaklaşık 40 yıllık iş yaşamında birçok başarıya damgasını vuran Nazmi Durbakayım, inşaat sektörünün yanı sıra gıda, turizm ve hizmet alanlarında da faaliyet gösteren firmaların kuruculuğunu üstlenmiştir. Bugün Nazmi Durbakayım önderliğinde Teknik Yapı Holding çatısı altında toplanmış firmalarda binlerce kişiye istihdam olanağı sağlanmaktadır.
Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) üyesi olan Nazmi Durbakayım, aynı zamanda İnşaatçılar Derneği (İNDER) ve Fikirtepe Platformu Yönetim Kurulu Başkanı olmakla birlikte depremle mücadeleye destek vermek amacıyla Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı’nın (MAG Vakfı) da kurucu üyeleri arasında yer almaktadır.

Neşet Birlik
İzmir Ticaret Odası Emlak Komite Başkanı

Neşet Birlik
İzmir Ticaret Odası Emlak Komite Başkanı
1981 yılında İzmir’de doğan Neşet Birlik, 2005 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Malzeme Metalürji Mühendisliğinden mezun olduktan sonra Döküm Sektöründe çalışmaya başlamış ve bir yandan da Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Master’ı yapmıştır.
Döküm Sektöründeki çalışma dönemi boyunca Üretim Bölümleri’nde farklı yönetim kademelerinde çalışmış, bir yandan da Dokuz Eylül Üniversitesinde Makine Bölümü öğrencilerine Mühendislik Eğitimleri vermiştir.
2014 yılında Opet Fuchs şirketinde yürüttüğü “İş Geliştirme Müdürlüğü” görevin, kendi işini kurma planı doğrultusunda ayrılmış ve bu dönemde Keller Williams ile tanışmıştır.
Kurmuş olduğu BTA Gayrimenkul A.Ş.’nin ve Amerika Teksas/Austin merkezli Keller Williams markasıyla yaptığı ortalık doğrultusunda Kurucu Ortak ve Takım Lideri olarak İzmir’de iki Bölge Müdürlüğü hayata geçirmiştir. Halen bu iki Bölge Müdürlüğünde Yönetici Ortak olarak görevini sürdürmektedir.
Takım Lideri olduğu dönemde, 18 ay gibi bir sürede Danışman İş Ortağı sayısı olarak 100’ü geçen ilk Bölge Müdürlüğü olma ünvanını kazandırmış olan Neşet Birlik, Yönetici Ortak olarak sürdürdüğü görevinin ilk yılında Satış Adedinde %50 büyüme, En çok satış yapan 2. Bölge Müdürlüğü, görevinin ikinci yılında ise %100 büyüme başarısını yakalayarak 1. Ve 3. Bölge Müdürlüğü olma başarısını yakalanmasında vizyoner bir lider olarak önemli rol oynamıştır.
Nisan 2018 tarihinde yapılan İzmir Ticaret Odası Meslek Komitesi seçimlerinde, sektörün İzmir’deki sesi ve temsilcisi olmak için birlikte yola çıktıkları “Değişim Grubu”, “49 Numaralı-Gayrimenkul Faaliyetleri Grubu Meslek Komitesi” Asil Üye olarak seçilirken, seçimin ardından yapılan Komite seçiminde ise Neşet Birlik, “49 Numaralı-Gayrimenkul Faaliyetleri Grubu Meslek Komitesi Başkanı” olarak seçilmiştir. 4 yıl devam edecek olan görevinde şu ana kadar, Gayrimenkul Sektörünün gelişimi ve Gayrimenkul Sektöründe faaliyet gösteren tüm meslektaşlarının güçlenmesi ve ilerlemesi adına, eğitimden tanıtıma pek çok uygulamaya ve yeniliğe imza atmıştır.
Aynı zamanda Keller Williams Türkiye Eğitim Fakültesinde Onaylı Eğitmen olan ve Keller Williams Yönetici Ortaklar Komitesinde görev alan Neşet Birlik, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Nuh Acar
Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi

Nuh Acar
Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi
1951 Yılında Ankara’da doğdum.
1969 yılında TED Ankara Kolejini, 1975 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirdim.
Ziraat Yüksek Mühendisi olmama rağmen 1975’ten itibaren baba mesleği olan İnşaat sektöründe çalışmaktayım. Şu anda ARF Güneş ARF Bio Enerji Yenilenebilir firmalarıyla Elektrik enerjisi üretiyoruz.
Ayrıca tarım sektöründe de Silaj üretimi yapmaktayız.
Nuh Acar İnşaat A.Ş. ve Ege Grup, Safe Grup firmalarıyla İnşaat sektöründeki faaliyetlerimiz devam etmektedir.
Halen ATO Yönetim Kurulu Üyesi ve 37. Komite ve ATO Meclis Üyeliğine devam etmekteyim.
Evli ve 2 çocuk babası ve 6 torun sahibiyim.

Önder Kaya
Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı

Önder Kaya
Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı
1984 yılında S. Ü. Mimarlık Fakültesinde lisans; 1993 yılında ise ODTÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon Bölümünde yüksek lisans eğitimlerini tamamlamıştır.
1984-1985 yılında Çinici Mimarlık Atölyesinde mimar olarak, 1985-1991 yılları arasında ÖNCÜOĞLU Mimarlıkta proje yöneticisi olarak görev yapmıştır. 1992 yılında ANO Yapı-Proje şirketini kurmuş, 5 sene süresince bu şirkette proje ve inşaat faaliyetlerini sürdürmüştür. 1997 yılından itibaren ÖNCÜOĞLU Mimarlık şirketinde çalışmaya başlamış, halen Yönetim Kurulu Üyesi olarak bu görevini sürdürmektedir.
Ulusal mimarlık yarışmalarında çeşitli ödüller kazanmış ve jüri üyelikleri yapmıştır. Ayrıca projeleri Cityscape, CRE Awards gibi birçok uluslararası ödüle layık görülmüş; ulusal ve uluslararası birçok mimari yayında projeleri, makale ve röportajları yayınlanmıştır.
İki dönem Türk SMD ikinci başkanlığını yürütmüş; 2019 yılı Şubat ayından itibaren derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

Yakup Köç
İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi

Yakup Köç
İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi
Yakup Köç 1973 yılında Erzurum’da doğdu. Lise öğrenimini İstanbul’da İbrahim Turhan Lisesi’nde tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi mimarlık bölümünden mezun oldu.
1995 yılından itibaren serbest mimarlık hizmetleri, proje ve müşavirlik hizmetleri ,konut ve ticari binalar inşaat ve yatırımları ile inşaat-taahhüt alanında faaliyet gösteren Köç, Mostaryapı ltd., Orgin Organizasyon İnşaat ltd., Kadimyapı a.ş.ve Pendikyapı a.ş.firmalarının kurucu ortağıdır.
Çeşitli kuruluşlarda görev alan Yakup Köç 2009 yılından itibaren, inşaat ve gayrimenkul sektörünü temsilen İstanbul Ticaret Odası meclis üyeliği, inşaat ve gayrimenkul ihtisas komisyonu başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği görevini devam ettirmektedir.
2009 yılından itibaren ;tüm sanayici ve işadamları derneği genel başkan yardımcılığı görevi devam etmektedir.
Yakup Köç evli ve 3 çocuk babasıdır.

Zafer Baysal
ULI Türkiye Başkanı

Zafer Baysal
ULI Türkiye Başkanı
Zafer Baysal Denver, Colorado'da yerleşik Amstar Global Partners adlı gayrimenkul yatırım fonunun Kıdemli Başkan Yardımcısıdır. Görevi çeşitli gayrimenkul sınıflarında varlık yönetimi ve Amstar'ın Türkiye'deki yatırımları için kurduğu fonlarına yabancı kurumsal ve bireysel yatırımcıların katılımını sağlamak ve Amstar'ın Türkiye'de yerel ortak olarak seçtiği gruplar ile yapılacak ortak gayrimenkul geliştirme projelerinin değerlendirme ve seçim sürecine katkı sağlayıp Amstar'ı Türkiye'de tüzel kişilik adına temsil ve ilzam etmektir.
Baysal'ın 20 yılı aşkın gayrimenkul, finans, uluslararası ilişkiler ve bankacılık tecrübesi bulunmakta olup AMSTAR'a katılmadan önce Rönesans Holding'de Yönetim Kurulu Üyeliği ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'de Genel Müdürlük görevlerinde bulunmuştur.
Baysal 2008 yılından 2014'de Federasyona dönüştürülünceye kadar Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği(AMPD)'nde AVM Sektörel Grup Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2006 yılında Rönesans Grubu'na katılmadan önce Baysal Bayındır Holding'de Finans Başkanlığı, Bayındırbank'da Genel Müdür Yardımcılığı ve Bayındır Grubu'nun Moldova'daki bankasında Genel Müdürlük görevlerinde bulunmuştur. 1997 yılında Bayındır Grubu'na katılmadan önce Baysal bankacılık hayatına 1990 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansı'nı(MBA) birincilikle bitirdikten sonra girdiği Çukurova Grubu'na bağlı Interbank'da Management Trainee olarak başlamış, sonraki yıllarda Yurtdışı İlişkiler ve Muhabir İlişkileri Bölümü'nde Bölge Müdürlüğü yapmış ve Bankalar Birliği'nde 4 sene boyunca Ankara, İzmir ve İstanbul'da Uluslararası Ödeme ve Kredi İşlemleri ve Muhabir Bankacılık üzerine seminerler vermiştir.
Zafer Baysal ilk, orta ve lise eğitimlerini TED Ankara Koleji'nde tamamladıktan sonra 1984 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne birincilikle girmiş 1988 yılında yüksek şeref derecesi ile ikincilikle mezun olarak aynı üniversitenin Yapı Mekaniği Bölümü'nde Yüksek Lisans çalışmasını tamamlamıştır. Deneysel gerçek ölçekli Laboratuvar çalışması Deprem Etkisi Altında Prefabrik Kolon Kiriş Birleşimleri'nin Davranışları'nı incelemiş olup şu anda kullanılmakta olan prefabrik tasarımlara ışık tutmuştur.
Zafer Baysal 2010 yılında Dünya Bankası'nın para ödüllü Türkiye yarışmasında da jüri üyeliği yapmış olup, ULI Danışma Kurulu Üyesi ve GYODER Yüksek İştişare Kurulu üyesidir.